Gündem Azılı mahkûmun film gibi firarı

Azılı mahkûmun film gibi firarı

08.07.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

Stent takılması için hastaneye sevkedildi. Eşi olduğunu söyleyen bir kadın yanına yaklaştı. Kadının çantasından aldığı silahla jandarmaları yaralayıp kaçtı

Azılı mahkûmun  film gibi firarı

Ankara’da, çeşitli suçlardan çok sayıda sabıkası bulunan ve 11 yıl ağırlaştırılmış hapis cezasına çarptırılan Eyüp Hızarcı (42), tutuklu bulunduğu Güdül Kapalı Cezaevi’nden film senaryolarını aratmayan bir şekilde firar etti.

Haberin Devamı

Hızarcı, bir süre önce cezaevi yönetimine, kalp ve damar sıkışıklığı konusunda sağlık sorunu yaşadığını bu nedenle hastaneye sevkedilmek istediğini iletti. Numune Hastanesi’ne sevk edilen Hızarcı’nın yapılan muayenelerin ardından kalp damarlarına stent takılması kararlaştırıldı. Eyüp Hızarcı da irtibata geçtiği yakınlarına hastaneye sevkedileceği gün ve saati bildirdi. Hızarcı’nın buradan kaçırılması için plan hazırlanmasını istediği belirtildi.

Hızarcı dün kalp damarlarına stent takılması için jandarmalar eşliğinde Numune Hastanesi’ne getirildi. Hızarcı, hastaneye getirilmesinin ardından kaçış planını uygulamaya koydu. Plan doğrultusunda elleri kelepçeli olan Hızarcı’nın jandarmalar eşliğinde hastaneye girdiği sırada yanlarına bir kadın yaklaştı. Jandarmalara yaklaşan kadın Hızarcı’nın eşi olduğunu ve kendisiyle iki dakika görüşmek istediğini söyledi. Jandarmaların da kadının bu isteğine insani nedenlerle izin verdiği öğrenildi. Hızarcı, başbaşa konuştukları sırada kadının çantasındaki silahı aldı. Silahla jandarmalara ateş etmeye başlayan mahkûm, uzman çavuş B.A. ve er Z.Ö.’yü dizlerinden, vatandaşlar B.K., Ş.A. ve İ.K.’yı da çeşitli yerlerinden yaralayıp, beraberindeki kadınla kendilerini bekleyen araçla kaçtı. Hayati tehlikesi bulunmayan yaralılardan Ş.A. ve İ.K.’nın taburcu edildiği, ikisi asker üç yaralının ise tedavilerinin sürdüğü belirtildi. Ankara Emniyeti, Hızarcı’nın firarı üzerine alarma geçti. Polis ekipleri kapsamlı operasyon başlattı.