İstanbul AZİZ BABUŞCU: “DEMİRTAŞ AK PARTİ KARŞITLARININ BİR SENARYOSUDUR”

AZİZ BABUŞCU: “DEMİRTAŞ AK PARTİ KARŞITLARININ BİR SENARYOSUDUR”

28.05.2015 - 14:07 | Son Güncellenme:

.

AZİZ BABUŞCU: “DEMİRTAŞ AK PARTİ KARŞITLARININ BİR SENARYOSUDUR”

AK Parti İstanbul 2.Bölge Milletvekili Adayı Aziz Babuşcu, AK Parti karşıtlığında kirli bir ittifak kurulduğunu belirterek, “Bu kirli ittifakın bu dönemki senaryosu HDP ’dir. Başoyuncusu da PR çalışması ile sevimli çocuk haline getirilmeye çalışılan Demirtaş’tır” dedi.
AK Parti İstanbul 2. Bölge Milletvekili adayı Aziz Babuşcu, Bakırköy teşkilatı tarafından düzenlenen programda sivil toplum kuruluşları temsilcileri ile bir araya geldi. "AK Parti bu ülkede iktidara geldiğinde dış borç yükü altında ezilen bir ülkeydi" diyen Babuşcu, "Türkiye 2002 öncesinde kredi temin edebilmek için IMF kapılarında el pençe duran, sözüne itibar edilmeyen, sorun alanlarında çözüm üretemeyen, kendi tavrından ziyade batılı birtakım güç merkezlerinin ne dediğine bakan silik bir ülkeydi. Yani ülke insanlarının kendi bilindik değerlerinden ziyade IMF şefinin ismini bilindiği bir ülkeydi. Türkiye, ekonomisi dibe vurmuş, sağlık sistemi iflas etmiş, eğitim sistemi teknolojik imkânlardan yoksun, kalabalık sınıflarda çocukları eğitmeye çalışan, sosyal politikaları olmayan dezavantajlı kesimlerin toplum üzerinde bir yük olarak telakki edildiği bir ülkeydi. Bizim sağladığımız sosyal politikalarla engelliler ailelerine bir yük olmaktan çıkıp evin başköşesine oturtulan insanlar haline geldi. Çünkü bu devletin sosyal politikası yoktu. Dış politikadaki çalışmalarımızla Türkiye’yi yeniden itibarlı bir ülke, yeniden sözü dinlenen bir ülke, büyük bir imparatorluğun mirasçısı genç bir cumhuriyete yakışır bir dik duruşa ve sorun alanlarında çözüm üreten, başkalarının ne dediğine bağlı değil, Türkiye’nin ne dediğine bağlı olarak başkalarının pozisyon almak zorunda kaldığı bir ülke konumuna taşıdık" dedi.
Aziz Babuşcu, AK Parti karşıtlığında kirli bir ittifak kurulduğunu belirterek, "Yerli muhalefetinde içinde yer aldığı bu ittifak, uluslararası güç merkezleri açısından kirli bir ittifak haline dönüştü. Bu kirli ittifakın bu dönemki senaryosu HDP ’dir. Başoyuncusu da PR çalışması ile sevimli çocuk haline getirilmeye çalışılan Demirtaş’tır. Aslında bu çevreler ne Demirtaş’ı ne de Kürtleri zerre kadar sevmezler. Tıpkı Anadolu insanını geçmişte hiç sevmedikleri gibi. Ama Demirtaş AK Parti’yi zaafa uğratacak bir figür olarak görüldüğü için destekleniyor. Televizyonlarında bu sevimli çocuğu kitleler nezdinde oya dönüştürecek bir piar çalışması yapılıyor. Televizyonlarında o kadar çok bu düşünceyi besleyecek organizasyonlar yapıyorlar. Beni televizyon programına çağırdıklarında ben kemençemi alıp gitmiyorum. Ama Demirtaş sazıyla programa katılıp türkü söylettirilerek başka türlü bir imaj yakalanmaya çalışılıyor" diye konuştu.