Ankara Azize Santa Barbara İzmit'te Anıldı

Azize Santa Barbara İzmit'te Anıldı

04.12.2017 - 12:36 | Son Güncellenme:

İzmit'te düzenlenen ayini Fener Rum Patriği Bartholomeos yönetti Bartholomeos: "Yaratıcıya inancımızı her zaman sağlam tutarak kötülükle mücadeleye hazır olmalıyız"

Azize Santa Barbara İzmitte Anıldı

KOCAELİ (AA) - Hristiyan dünyasında ''ilk azize'' olarak kabul edilen Santa Barbara, öldürüldüğü sanılan İzmit'te Fener Rum Patriği Bartholomeos'un yönettiği ayinle anıldı.

Haberin Devamı

Şehitler Korusu'ndaki kulede yapılan ayine, Fener Rum Patriği Bartholomeos, Yunanistan İstanbul Başkonsolosu Evangelos Sekeris ile bir grup Hristiyan Yunan vatandaşı katıldı. Yaklaşık 40 dakika süren ayinde, İncil'den ayetler okunup, Azize Santa Barbara için dua edildi.

Bartholomeos, ayinin sonunda yaptığı konuşmada, Azize Barbara'nın yaşadığı, inancı uğruna yaşamını feda ettiği İzmit'te bulunmaktan ve onuruna ayin icra etmekten dolayı büyük sevinç ve huzur duyduklarını belirterek, ayin için kendilerine izin veren devlet yetkililerine teşekkür etti.

Hristiyanlar için din büyüklerinin yaşadığı alanları ve Hristiyanlık tarihindeki önemli mekanları ziyaret etmenin her zaman kutsal bir görev olarak algılandığını dile getiren Bartholomeos, "Örnek yaşamlarını daha iyi kavrayabilmek ve ilahi atmosferin sağlıklı olarak teneffüs edilmesini sağlayan bu ziyaretleri seleflerimiz gibi bizler de sürdürmekteyiz. Günlük tasalardan ve koşturmacadan uzaklaşarak, azizlerin yaşadığı dönemin koşullarını, yaşadıkları zorlukları hatırlayarak bugünümüze şükretmekte, bizleri doğru yoldan ayırmak isteyen şeytanla mücadele edebilecek gücü vermesi için yüce tanrıya dua etmekteyiz." ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Bartholomeos, iyilik, doğruluk, barış ve en önemlisi sevginin dünyada hakim olacağı güzel günlerin mutlaka geleceğini vurgulayarak, "Yaratıcıya inancımızı her zaman sağlam tutarak kötülükle mücadeleye hazır olmalıyız. Herkese, ayırt etmeden sevgi beslemeye ve onlar için de dua etmeye devam etmeliyiz. Hepimiz tanrı tarafından yaratıldık ve onun tarafından korunmaktayız." şeklinde konuştu.

- "Yarın Kudüs'e gideceğim"

Önemli bir program için yarın Kudüs'e gideceğini aktaran Bartholomeos, Müslümanlar, Hristiyanlar ve Yahudiler için, dünyada barış ve huzurun hakim olması için o kutsal şehirde dua edeceğini ifade etti.

Bartholomeos, 3 günlük kısa bir ziyaret olacağını anlatarak, şunları kaydetti:

"Bu Kudüs'e ilk ziyaretim olmayacak. Geçen nisan ayında da oradaydım. 2014'te bugünkü Papa ile beraber gittik. İsrail Cumhurbaşkanı beni sarayında kabul edecek. 2014'te Papa Hazretleri ile Kudüs'te buluştuğumuzda gerek Filistin ve İsrail devlet başkanları ile beni Vatikan'a davet etti. 2014 Haziran ayında nitekim Vatikan'a gitmiştik ve hep beraber Vatikan bahçelerinde güzel bir tören oldu. Tevrat'tan, İncil'den, Kur'an-ı Kerim'den parçalar okuduk, güzel müzik dinledik ve dördümüz Vatikan bahçelerinde bir zeytin ağacı diktik, barış sembolü olarak. İnşallah o zeytin ağacı büyüyor, meyve veriyor ve yalnız zeytin meyveleri değil aynı zamanda barış meyveleri de vermesini diliyoruz."