Adana AZMİN ZAFERİ

AZMİN ZAFERİ

03.07.2016 - 10:56 | Son Güncellenme:

.

AZMİN ZAFERİ

Adana’nın halter sporuyla uğraşan tek sporcusu, Türkiye Bedensel Engelliler Halter Şampiyonu Hakkı Muratlı, Herkes İçin Spor Federasyonu İl Temsilcisi Filiz Yaldız’ı ziyaret etti, felçli bir bedenin, bir şampiyona dönüşmesine uzanan azim ve kararlılık öyküsünü anlattı.
Adana’nın halter (Powerlifting) sporuyla uğraşan tek engelli ismi, Türkiye Şampiyonu Hakkı Muratlı, Uğur Yaldız Otomotiv Yönetim Kurulu Başkanı- Türkiye Gençlik Hizmetleri ve Spor Bakanlığı Herkes İçin Spor Federasyonu Adana İl Temsilcisi Filiz Yaldız’ı ziyaret etti. Yaldız, Hakkı Muratlı’nın desteklenmesi gereken önemli bir sporcu olduğunu ve elde ettiği başarılarla Adana’ya gurur verdiğini söyledi.
Adana’ya yeni başarılar kazandıracak
Engelli sporcuların, hem engellilere, hem de toplumun her kesiminden insana ilham kaynağı olduğunu kaydeden Yaldız, “20 yaşındayken geçirdiği bir kaza nedeniyle tekerlekli sandalyeye mahkum olmasına rağmen, yaşama sevincini, başarılı olma isteğini ve azmini kaybetmeyen, aksine daha önce bilmediği bir kulvara girerek, Türkiye çapında başarılara imza atan Hakkı Muratlı kardeşimizi maddi-manevi desteklemek hepimizin görevi. Başarıya giden yolda kendisini yürekten kutluyor, Adana’ya yeni başarılar kazandırma yolunda yanında olduğumuzu bilmesini istiyorum” dedi.
2012 ve 2016 Türkiye Bedensel Engelli Halter Şampiyonu, 2013, 2014 Türkiye 3’üncüsü, 2014 Kırıkkale Bölge Şampiyonu Hakkı Muratlı’nın, kendisini ziyaretinden duyduğunu memnuniyeti dile getiren Yaldız, engellerin bedende olmadığını kanıtlayan Adanalı sporcunun, uluslararası arenada Adana’yı ve Türkiye’yi temsil etme hedeflerine ulaşacağından emin olduğunu belirtti.
Muratlı’nın azim, kararlılık ve başarı öyküsü
Filiz Yaldız’a ilgisinden dolayı teşekkür eden Hakkı Muratlı da, genç yaşta geçirdiği kazanın ardından omuriliğinin kırıldığını, zorlu bir iyileşme sürecinin ardından hayata tutunduğunu ve halter sporunun kendisine yaşamda yeni bir başarı şansı verdiğini kaydetti. Muratlı, “2005 yılında biçerdöver operatörü olarak çalışmaya başladım. 2007 yılında biçerdöverin arızasını gidermek için aracın altına girerken üzerime düşen mısır tablası omuriliğimi kırdı ve felç oldum. Daha sonra hayata küsmek yerine hayallerimi gerçekleştirmeye karar verdim ve böylece zirve yolculuğum başladı. 2009 yılında basketbola başlayarak birçok takımda yer aldım. Basketboldan sonra çocukluk hayalim olan halter sporuyla ilgilenmeye başladım. Haltere başladığım sırada talihsizlikler peşimi bırakmadı ve spora 2 yıl ara vermek zorunda kaldım. Daha sonra 4 aylık çalışma ile 2012 Türkiye Bedensel Engelliler Halter Şampiyonası’na katıldım ve Türkiye Şampiyonu oldum. Böylece çocukluk hayalimi gerçekleştirdim. Adana’nın tek bedensel engelli halter sporcusu olmaktan gurur duyuyorum” diye konuştu.