Gündem Baba oluyorum!

Baba oluyorum!

22.11.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

Dünyanın en zengin 40 yaş altı işadamı olan Zuckerberg’i babalık heyecanı sardı.Zuckerberg iki aylığına Facebook’u bir kenara bırakıyor

Baba oluyorum

Facebook’un kurucusu ve CEO’su Mark Zuckerberg, ilk bebeğinin doğumunun ardından iki aylığına ‘babalık iznine’ çıkacağını açıkladı. Facebook sayfasından açıklama yayınlayan Zuckerberg, ‘Bu çok kişisel bir karar ve ben kızım dünyaya geldikten sonra sonra iki aylığına babalık iznine çıkmaya karar verdim dedi’. Özellikle yeni doğan bebeklerin gelişiminde ilk ayların önemini vurgulayan Zuckerberg, ‘Bugüne kadar yapılan araştırmalar, çalışan ebeveynlerin yeni doğan bebekleriyle zaman geçirmesinin çocuklar ve aileler için olumlu sonuçlar doğurduğunu gösteriyor’ dedi.

Haberin Devamı

Facebook örnek alınıyor

46.9 milyar dolarlık servetiyle dünya genelinde 40 yaş altındaki en zengin girişimci olan Zuckerberg, Facebook olarak bu konuya hassasiyetle yaklaştıklarını da belirtti. California merkezli şirket ABD’deki çalışanlarına ‘doğum izni’ olarak 4 ay gibi bir süre boyunca maaşlı izin imkânı sunuyor. Son yıllarda cinsiyet eşitliği konusunda kendisini geliştirmeye çalışan birçok şirket de Facebook’un izinden giderek, izin politikalarını iyileştirmeyi amaçlıyor. Teknoloji devleri Netflix, Microsoft, Apple ve Spotify da Facebook’un izinden giderek, doğum izinlerini ve koşullarını iyileştirmiş durumda. Zuckerberg doktor eşi Priscilla Chan ile 2012 yılında sade bir törenle dünya evine girmiş, çift temmuz ayında ilk kız bebeklerini beklediklerini açıklamıştı. Priscilla bu süreç içerisinde tam üç kez hamile kalmış ancak hepsi düşükle sonuçlanmıştı.