Gündem Babadan oğluna yeni yıl hediyesi ‘böbrek’

Babadan oğluna yeni yıl hediyesi ‘böbrek’

30.12.2014 - 02:30 | Son Güncellenme:

Gaziantep’te böbrek hastası Bulut Tanrıöver’e babasının böbreği nakledildi. Tanrıöver “İyileşince memlekette baklava yiyeceğim” dedi.

Babadan oğluna yeni yıl hediyesi ‘böbrek’

Gaziantep’te 20 yıldır şeker hastası olan Bulut Tanrıöver’e (33) şeker hastalığına bağlı olarak böbrek yetmezliği teşhisi kondu. Doktorların nakil olması gerektiğini söylediği Tanrıöver için babası ve 3 kardeşi verici olmak istedi. Kardeşlerinin vereceği böbreği kabul etmeyen Bulut Tanrıöver’e, şeker hastası olan babasının da verici olamayacağı söylendi.
Bunun üzerine babasıyla birlikte organ nakilleriyle ünlü Antalya’ya gelen Bulut Tanrıöver, Özel Medical Park Hastanesi Organ Nakli Bölüm Başkanı Prof. Dr. Alper Demirbaş ile görüştü.
Şans iki kez güldü
İki hafta önce baba Mehmet Tanrıöver’den alınan böbrek başarılı bir operasyonla oğlu Bulut Tanrıöver’e nakledildi. Hastanedeki tedavisi süren ve pankreas nakli de olması gereken Bulut Tanrıöver için şans ikinci kez güldü. 36 yaşında beyin kanaması sonucu ölen ve adı açıklanmayan vericinin bağışlanan organlarından pankreası, geçen cuma günü Tanrıöver’e nakledildi.
Babasından yılbaşı hediyesi olarak böbrek aldığını belirten Tanrıöver, “İlk işim bol cevizli Antep baklavası yemek olacak” diye konuştu.