Gündem Babaları da arkadaş çıktı

Babaları da arkadaş çıktı

20.10.2014 - 02:30 | Son Güncellenme:

Ankara’da, geçen sene TÜBİTAK’ta fizik mühendisi olarak çalışan, Hava Kuvvetleri Komutanlığı Personel Başkanı Tümgeneral Hasan Hüseyin Demirarslan’ın oğlu Göktuğ Demirarslan ile Rus sevgilisi Elena Radchikova’nın pompalı tüfekle vahşice öldürüldüğü cinayete ilişkin çarpıcı bir bilgi ortaya çıktı.

Babaları da  arkadaş çıktı


Katil zanlısı olarak Demirarslan’ın aynı üniversitede okuduğu ve ERASMUS öğrenci değişim programı kapsamında birlikte Fransa’ya gittiği bir arkadaşı üzerinde yoğunlaşılırken, halen aranan bu kişinin babasının da eski asker olduğu öğrenildi. Katil zanlısının babasının Türk Hava Kuvvetleri’nden bir süre önce ayrılarak Türk Hava Yolları’nda çalışmaya başlayan bir pilot olduğu ve Demirarslan’ın babasıyla tanıştığı kaydedildi.

Ailesiyle görüşmedi
Olayın ardından kayıplara karışan katil zanlısının ailesi ile de görüşmediği öğrenildi. Katil zanlısının ailesi dahil çevresindeki kimseyle irtibat kurmadığı belirtildi. Katil zanlısının son olarak olayın ardından Afyon civarında cep telefonundan sinyal alındığı, ancak daha sonra bu sinyalin kesildiği öğrenildi. Katil zanlısının kaçarken kullandığı eski model beyaz Tofaş marka otomobilin ise Kütahya ili sınırları içinde bulunduğu kaydedildi. Katil zanlısının bu otomobili cinayette kullanmak için aldığı değerlendirildi.

Kaçmış olabilir
Polis, katil zanlısını yakalamak için seferber olurken, bu kişiye yönelik teknik ve fiziki bir abluka oluşturmaya çalışıyor. Ancak zanlının ailesi dahil kimseyle görüşmemesi, kredi kartı ya da cep telefonu kullanmaması ise polisin işini güçleştiriyor. Katil zanlısının yurtdışına da kaçmış olabileceği ihtimali üzerinde de duruluyor. Polis katil zanlısını yakalamak için çalışmalarını sürdüyor.