Gündem Babam yanımda olsun yeter!

Babam yanımda olsun yeter!

01.01.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

Çocuklar hayattan ne ister? Bakırköy Belediyesi’nin dilek ağacına dar gelirli ailelerin çocuklarının bıraktığı notlarda sorunun cevabı var: Mavi pantolon ve babanın yanında olması

Babam yanımda olsun yeter

Yetişkinler yeni yıla 50 milyon liralık piyango ikramiyesi hayaliyle girerken, çocukların beklentileri ise çok daha basit; Şirinli pijama, vitrinde gördüğüm mavi kadife pantolon, bisiklet ve babasının yanında olması...
Bakırköy Belediyesi, ilçede bulunan bir alışveriş merkezine yeni yıla günler kala bir dilek ağacı yerleştirdi. Amaç dar gelirli çocukların bu ağaca yeni yıldan beklentilerini yazmaları ve 2015’e mutlu girmelerini sağlamaktı. Alışveriş merkezine gelen 50 çocuk ağaca dileklerini bıraktı. Kimi üzerinde şirinler olan bir pijama, kimi bisiklet, kimi tablet, kimi vitrinde gördüğü mavi kadife pantolonu istedi. Amaç hayırseverlerin de desteğiyle çocukların hayallerini gerçekleştirmekti. Belediyenin basın-yayın ve halkla ilişkiler departmanı çocukların aileleriyle de iletişime geçerek, evlerini ziyaret etti. Ve 30 Aralık günü, 50 çocuk hayallerini kucakladı.

Bunları babam alsaydı
Bu çocuklardan biri de henüz 3 yaşındaki Kerem Demirkol. Aslında Kerem’in dilek ağacına astığı isteği diğer çocuklardan oldukça farklı ve yerine getirmesi zor bir istekti. Diğer çocuklar oyuncak, tabletler dilerken o ne istersin sorusuna “Babamı istiyorum” yanıtı verdi. Çünkü babası geç saatlere kadar çalışan Kerem onu istediği kadar göremiyor, onunla vakit geçiremiyordu. Kerem’in bu isteğine karşılık kendisine peluş oyuncak, renkli toplar ve ayakkabı hediye edildi. Kerem’in tablet dileyen 9 yaşındaki ağabeyi Yunus Emre içinse bu küçük hediyeler çok fazla anlam ifade ediyordu. Yunus Emre, hayallerinin gerçekleştirileceğini öğrenince o kadar mutlu olmuştu ki, okulda yazdığı bir kompozisyonda şu ifadeleri kullandı: “Ben ayrı odam olsun isterdim. Kırmızı bir arabamız olsun isterdim. 2 abla bana ne istediğimi sorduklarında ise tablet istedim. Ben aslında bana bunu babam alsın isterdim. Ben büyüyünce asker olacağım ve ailemi kimseye muhtaç etmeyeceğim.”

Çok mutluyum...
Böbreklerinde kireçlenme olan ve bu nedenle sık sık kontrole giden 6 yaşındaki Batuhan’ın isteği ise hastaneye sık giden bir çocuğun ruh halini yansıtır gibiydi; Batuhan üzerinde Şirinler baskısı olan pijama istedi. Batuhan dilek ağacına astığı isteğine bir de parantez içerisinde not düşmüştü “Arabalı da olur.” Anneannesi de Batuhan’ın isteklerinin kendilerini de şaşırttığını şöyle anlattı: “Biz de ‘ne istersin’ diye sorulunca verdiği cevaba çok şaşırdık. Hatta ‘Niye bisiklet, tablet istemedin’ diye sorduk. ‘Pijama istiyorum’ dedi.” Batuhan’a biz neden pijama istediğini sorduğumuzda ise yanıtı kısa ve netti: “Pijamayı seviyorum.”
Büyüyünce profesyonel bir atlet olmak isteyen 12 yaşındaki Aleyna Tanış ise ailesinin çok istediği halde kendisine alamadığı eşofman takımı ve spor ayakkabıları istedi. 3 kardeşi daha olan ve bir kardeşi daha kendisi gibi atletizmle ilgilenen Aleyna, “Hayalimi bu hediyeler sayesinde gerçekleştireceğim. Artık istediğim gibi koşabilir, çalışabilirim. Çok mutluyum” dedi.