Gündem BABAMI KURAL TANIMAZLAR ÖLDÜRDÜ

BABAMI KURAL TANIMAZLAR ÖLDÜRDÜ

17.12.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

İstanbul Ispartakule - Bahçeşehir gişelerinde 4 Ağustos’ta Bilengür Beceren’in kullandığı otomobilin yanlış gişeye girmesi bir insanın hayatına mal oldu.

BABAMI KURAL TANIMAZLAR  ÖLDÜRDÜ

Beceren’in kullandığı araca çarpmaktan kurtulmak isteyen bir diğer sürücü Yaşar Güner, aniden şerit değiştirerek 5 numaralı gişeye yöneldi ve Erol Açıkkaya’nın aracına arkadan çarptı. Açıkkaya’nın aracı da bariyerlere çarptı. Araçtan çıkan Açıkkaya iç kanamanın etkisiyle yere yığıldı. Hastaneye yetiştirildiğinde ise yolda öldüğü anlaşıldı. Yaşanan kaza, kızı Aslı Köklü için hayatı adeta 4 Ağustos gününde dondurdu. Olayın ardından başlatılan soruşturmada, Beceren hakkında asli, Güner hakkında ise tali suçlu olarak iddianeme düzenlendi. ‘Taksirle ölüme neden olmak’ ve ‘trafik güvenliğini tehlikeye sokmak’ suçlamalarıyla hakim karşısına çıkan Beceren dün görülen ilk duruşmaya katılmadı.

Haberin Devamı

‘Adalet yerini bulmalı’

Beceren’in tutuksuz yargılanmasına ve hakkında istenen cezanın azlığına tepki gösteren Aslı Köklü, “Babamın ölümüne iki kişinin kural tanımazlığı neden oldu. Olaydan sonra savcılık tarafından mahkemeye sevk edilen Beceren hakkında denetimli serbestlik kararı verildi. Şahsın dava sürecine kadar haftada bir karakola gidip imza vermesi gerekiyordu. Fakat bu şahıs bunu bile yapmadı. Biz de bu şahsın denetimli serbestliği ihlal ettiği için tutuklanmasını istedik. Bu isteğimiz de red edildi” dedi. Kazaya neden olan 2 sürücünün gerekli cezayı almasını isteyen Köklü, “Bir insanın hayatı bu kadar ucu olmamalıdır. Eğer adalet varsa, yerini bulmalı. Duruşmalara beraber gidelim, daha önceden girişimleri olanlara destek olalım. Cezalar artsın, bu toplu katliamlar bitsin” diye konuştu.