Gündem Babanın isyanı: Katilleri bulun

Babanın isyanı: Katilleri bulun

30.03.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

Bursa’da 4 yıl önce öldürüldükten sonra parçalanan üniversiteli Sema Karakoca’nın katilleri bulunamadı. Acılı baba Mehmet Ali Karakoca, “Kızımı öldürenler kim, herkes bunlardan çekiniyor” diye feryat ediyor

Babanın isyanı:  Katilleri bulun


Bursa’da 2011 yılında vahşi bir şekilde katledilen Sema Karakoca’nın babası Mehmet Ali Karakoca, cinayetle ilgili dört yıl hiçbir gelişme yaşanmamasına isyan ederek, “Kızımı öldürenler kim? Herkes bunlardan çekiniyor mu? Özgecan öldürüldüğünde tüm hükümet seferber oldu. Beni niye arayıp sormadınız? Benim çocuğumun alt tarafı yok, bulunamadı hâlâ” dedi.
Uludağ Üniversitesi öğrencisi 19 yaşındaki Sema Karakoca, 16 Şubat 2011’de kayboldu. Bir gün önce kaldığı yurttaki arkadaşına, “Yemeğe çıkıyorum” diyen genç kızdan bir daha haber alınamadı. 15 Şubat’ta doğum gününü kutlayan Karakoca, son olarak para çektiği bir ATM makinesinin güvenlik kamerasında görüntülendi. Genç kızın rahmi parçalanmış ve ayakları kesilmiş halde olan cansız bedeni, 1 Mart 2011’de Nilüfer ilçesine bağlı Badırga köyü yakınlarında bir dere kenarında bulundu. Sema’nın arkadaşı Muzaffer Ş.’nin evinde bulunan ve üzerinde kan lekelerinin silinmiş olabileceği tahmin edilen bazı eşyalardan yola çıkılarak 6 şüpheliye ulaşıldı. Yapılan incelemelerde bu eşyalarda Karakoca’nın DNA’sına rastlanmadığı öne sürüldü.
Soruşturma kapsamında tutuklanan 5 kişi delil yetersizliğinden serbest kaldı. Aralarında bu kişilerin de olduğu 101 kişi hakkında iki yıl önce takipsizlik verildi. Jandarma tarafından yürütülen soruşturma, 2013’te polise devredildi. Halen soruşturma aşamasında olan dosyada geçtiğimiz dört yıl içinde bir gelişme kaydedilemedi.

5. kez savcı değişti
Baba Mehmet Ali Karakoca, öldürüldükten sonra parçalanan kızına ait bazı uzuvların hâlâ kayıp olduğunu belirterek, katillerin bulunamamasına şöyle isyan etti:
“Soruşturma başladığından beri şimdiki beşinci savcı. Niye durmadan savcı değişiyor, anlamıyorum. Dosyayı göremedim, gizlilik kararı var. Savcıyı üç ay önce aradığımda, ‘Gelmene gerek yok’ diyor. Meclis’e de gittim, önüme gelenle görüştüm. Emniyeti arıyorum, cevap vermiyor. Kızımı öldürenler kim? Herkes bunlardan çekiniyor mu? Bu yaz emekli olacağım. Ben ilgileneceğim, kendim ortaya çıkaracağım. Özgecan öldürüldüğünde, bu hepimizin acısı. Tüm hükümet seferber oldu. Beni niye arayıp sormadınız? Benim çocuğumun alt tarafı yok, bulunamadı hâlâ. Çocuğumun parçaları yok.”
Baba Karakoca, yetkili mercilere çağrıda bulunarak, öldürülen kızı için adalet talebini şu sözlerle tekrarladı:
“Jandarma emniyeti, emniyet jandarmayı suçluyor. Gözaltına alınan, tutuklananların hepsi serbest kaldı. Jandarma ‘Suçlular bunlar’ diyor, emniyet değil diyor. Biz de arada kaldık. Telefonlara cevap veren yok. Rafa kaldırıldı resmen. Hükümete çağrı yaptık, herkese çağrı yaptık. Arayan soran yok. Hükümet, Cumhurbaşkanı, Adalet Bakanı, Başbakan... Acil yardım istiyorum. Emniyet, jandarma, savcı; kim bunlardan çekiniyorsa ve gereğini yapmıyorsa Allah onlara daha fazla acı versin. Çoluk çocuk perişanız.”