Gündem Babası yanında öldürülen Samet’ten ağlatan pankart

Babası yanında öldürülen Samet’ten ağlatan pankart

16.09.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Hakkâri’nin Şemdinli ilçesinde önceki gün bayram ziyareti dönüşü oğlunun gözleri önünde PKK’lı teröristler tarafından öldürülen Ak Partili siyasetçi Ahmet Budak toprağa verildi. Babasının öldürülmesine tanık olan 12 yaşındaki Samet’in taşıdığı ’Allah kimsenin yaptığını yanına bırakmaz’ yazılı döviz, törene katılanları ağlattı.

Babası yanında öldürülen Samet’ten ağlatan pankart

Budak için dün Şemdinli Ulu Cami’de tören düzenlendi. Törene, Hakkari Valisi Cüneyit Orhan Toprak, Yüksekova 3’üncü Piyade Tümen Komutanı Tümgeneral Metin Tokel, Hakkari Dağ ve Komando Tugay Komutanı Tuğgeneral Emre Tayanç, İl Emniyet Müdürü Resul Holoğlu, Şemdinli Kaymakamı Murat Öztürk ile muhtarlar, korucular ve vatandaşlar katıldı. Budak’ın Türk bayrağına sarılı tabutu omuzlarda taşınarak Şehir Mezarlığı’na getirildi. Yaklaşık 1 kilometre yürüyen kalabalık, mezarlığa kadar “Kahrolsun PKK” sloganları atıp tekbir getirdi.

Ahmet Budak’ın cenazesi gözyaşları arasında toprağa verildi. Törene, babası gözleri önünde vurulan 12 yaşındaki Samet ile kardeşi Leyla da katıldı. Samet’in taşıdığı, Kur’an-ı Kerim’deki İbrahim Suresi’nin 47. ayeti olan ’Allah kimsenin yaptığını yanına bırakmaz’ yazılı döviz, herkesi ağlattı.

Başbakan Binali Yıldırım, Ahmet Budak’ın ailesini arayarak taziyelerini iletti. Yıldırım, Budak’ın ailesi, yakınları ve Ak Parti teşkilatlarına başsağlığı dileklerini iletti.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da Ahmet Budak’ın ağabeyi Mehmet Budak’ı telefonla arayarak başsağlığı diledi.

Haberin Devamı

Tümgeneralden başkana tepki

Cenaze töreninde, eski Derecik Belediye Başkanı Ak Partili Kasım Demir, bölgede yeterli güvenlik önlemi alınmadığını ileri sürünce Yüksekova 3’üncü Piyade Tümen Komutanı Tümgeneral Metin Tokel müdahale etti. Devlete laf söylemeye kimsenin hakkı olmadığını belirten Tümgeneral Tokel, ‘Kasım Dinle’ diyerek şunları söyledi: “2012 yılında, sözümü tuttum mu? Gene bu topraklara ayak bastık mı? Gene terör örgütünü yerin dibine sokmuyor muyuz? Bugün cenazeye hürmet edeceksin. Ben 30 gündür dağlardayım. Terör örgütüyle mücadele ediyorum. Burada devlete laf söylemeye senin hakkın olamaz. Biz buraya gönül bağıyla geldik. Şemdinli Hakkari’de terör örgütünü yerle bir etmeye geldik.” Herkes bu konuşmayı dinlerken Kasım Demir de, “Ama Sayın Paşam kimse yok burada, kimse yok” diye cevap vermeye çalıştı.