Kültür Sanat Babylon 10 Aralık haftası etkinlikleri

Babylon 10 Aralık haftası etkinlikleri

11.12.2018 - 10:47 | Son Güncellenme:

Babylon’un programında bu hafta 12 Aralık Çarşamba The Ringo Jets lansman konseri, 13 Aralık Perşembe Vega, 14 Aralık Cuma Balkan Wedding Party by Kolektif İstanbul bulunuyor.

Babylon 10 Aralık haftası etkinlikleri

Çiğ garage sound’larıyla sahalara geri dönen The Ringo Jets, yeni albümleri “Open Sesame”nin ilk konseri için 12 Aralık Çarşamba günü Babylon’un konuğu oluyor. 2012’de İstanbul’da kurulan The Ringo Jets, eksiksiz rock’n roll sound’larıyla kendi nesillerinin ruh haline tercüman olmaya devam ediyor. Hızlı çıkışlarıyla Primavera Sound, Transmusicales gibi büyük sahnelerde yer alan üçlü; 2014’te kendi isimlerini taşıyan ilk albümlerini Tantana Records etiketiyle yayımladı. Geçtiğimiz aylarda paylaştıkları “Full Stash”, “The Baba” ve “Spiral” teklilerinin yer aldığı yeni albümleri “Open Sesame”de, etkileyici garage sound’larından taviz vermeden yeni müzikal keşiflere açılıyor.

Haberin Devamı

Ringo Jets, albüm lansmanı için albümdeki 10 şarkıyı temsilen yakın dostları arasından 10 genç tasarımcı, çizer ve dövme sanatçısının işlerini derleyerek bir albüm lansman sergisi hazırladı. Burak Şentürk, Danny Garcia, Derin Çiler, Emre Cebeci, Eser Tuncer, Hakan Ulusman, Nicole Sedef, Sedat Girgin, Su Alan ve Uçman Balaban’ın çizimlerinden oluşan bu özel seçki; “arttırılmış gerçeklik” tekniği ile VAMK tarafından animasyon ve 3D uygulamalarla zenginleştirildi. 16 Aralık’a kadar Babylon’da tecrübe edilebilecek sergiyi ziyaretçiler; 4-16 Aralık tarihleri arasında* ister kendi akıllı telefonları ve kulaklıkları, ister sergide hazır bulunan Galaxy Note 9’larla Artivive uygulamasını kullanarak “albümü ziyaret edebilecek”.

Haberin Devamı

Türkiye rock müzik sahnesinin kült isimlerinden Vega, 13 Aralık Perşembe akşamı müzikseverlerle Babylon’da buluşuyor. Deniz Özbey ve Tuğrul Akyüz’den oluşan elektro-pop ve elektro-rock grubu Vega, “Tamam Sustum”, “Tatlı Sert” ve “Hafif Müzik” albümleriyle 22 yıllık müzik hayatlarında kült mertebesine yerleşti. Grup, verdiği 12 senelik aradan sonra geçtiğimiz yıl “Delinin Yıldızı” albümüyle dinleyicileriyle yeniden buluştu. Albüm iTunes en çok satan albümler listesinde bir numaraya kadar yükselen albümünde yer alan yeni parçaların yanı sıra, geçmişten sevilen şarkılarını da Babylon’da seslendirecek.

Kolektif İstanbul'un eğlenceli akustik enstrümanlarının Genjah'ın elektronik ritimleriyle bir araya geldiği “Balkan Wedding Party”, 14 Aralık Cuma akşamı konuğumuz oluyor! Müzikseverler; punk, caz ve elektronik seslere bulanmış progresif düğün müzikleri eşliğinde dans pistinde buluşacak. 2006 yılından beri “Balkanatolia”, “Krivoto”, “Kerevet” ve “Pastırma Yazı” isimli dört albüm yayınlayan Kolektif İstanbul; caz ile funk altyapılarından beslenerek Anadolu ve Balkan müziğini farklı bir perspektifle harmanladı. Tek bir müzik türü ile sınırlı kalmayı reddederek, türler arasında formlarla oynamayı tercih eden grup; Montreux Caz Festivali, Schleswig-Holstein Müzik Festivali, The Flow Festival, Fira Mediterrania gibi uluslararası festivallerde başarılı performanslar sergiledi. Son zamanlarda samimi videolarıyla da öne çıkan ekip; saksafonda Laniepce, vokalde Aslı Doğan, davulda Batuhan Baraç, suzafonda Ertan Şahin, tuşlularda Tamer Karaoğlu ve klarnette Talat Karaoğlu’dan oluşuyor.

Haberin Devamı

Biletler, Mobilet iOS ve Android uygulamaları ile mobilet.com üzerinden ve Babylon Gişe'den satın alınabiliyor.