Kültür Sanat Babylon Soundgarden'a 4 isim daha katıldı

Babylon Soundgarden'a 4 isim daha katıldı

01.08.2017 - 13:50 | Son Güncellenme:

Yeni deneyimlere, dostluklara ve umuda açık olan herkesi müziğin gücü altında birleştiren Babylon Soundgarden’da Izzy Bizu, Derrick May, Juju & Jordash, Sonido Trópico da sahne alacak.

Babylon Soundgardena 4 isim daha katıldı

Yeni deneyimlere, dostluklara ve umuda açık olan herkesi müziğin gücü altında birleştiren Babylon Soundgarden’da Izzy Bizu, Derrick May, Juju & Jordash, Sonido Trópico da sahne alacak. Müzikseverler bu yıl 9 Eylül’de kamplı gerçekleşecek Babylon Soundgarden ile yaza veda edecek.

Haberin Devamı

İngiliz şarkıcı ve söz yazarı Izzy Bizu, indie ruhunu nostaljik funk, soul ve electropop elementleriyle sunuyor. İlk albümü A Moment od Madness ile adından söz ettiren sanatçı, Spotify ve YouTube’da dinlenme rekorları kırıyor. Glastonbury, Lovebox, Secret Garden Party gibi önemli festivallerde sahne alan Izzy Bizu, şimdi de Babylon Soundgarden’a konuk oluyor.

Elektronik müziğin ilham veren isimlerinden Derrick May, Rhythim is Rhythim ve Mayday olarak erken dönem kayıtlarıyla ‘high-tech soul’a yön verirken, fütürist öğeleri funk ile ustaca buluşturuyor. Juan Atkins ve Kevin Saunderson gibi isimlerle Detroit’in kendine has tekno akımının dünyaya açılmasında etkili olan Derrick May, Detroit’in yaşayan en önemli figürlerinden sayılıyor. Carl Craig, Kenny Larkin gibi birçok isimle ortak çalışmalar yapan Derrick May, yayınladığı sayısız parçanın ardından son olarak piyanist Francesco Tristano’nun Surface Tension albümünde kendini gösterdi.

Haberin Devamı

Gal Aner ve Jordan Czamanski’nin projesi Juju & Jordash, house ve tekno’dan ilham alarak be-bop’tan acid ve dub’a uzanan üretimleriyle tanınıyor. Dekmantel etiketiyle üç albüm yayımlayan ikili, Panorama Bar, Fabric gibi önemli kulüplerde, Freerotation gibi kült etkinliklerde ve Mutek gibi sanat toplantılarında performanslar sergiledi.

Kökleri São Paulo’nun yeraltı sahnesine uzanan Sonido Trópico ekibi yedi DJ’den oluşuyor. İngiltere, Fransa, Almanya, İsviçre, Hırvatistan ve Tel-Aviv’de çıktıkları turne kapsamında 10 hafta içerisinde 22 konser veren Sonido Trópico, Rampue, Chancha via Circuito, Nicola Cruz, Oceanvs Orientalis, Matanza, Curssen, Barrio Lindo & Holger Hecler gibi isimlerle aynı sahneyi paylaştı. Ekip bu sene, Brezilya ritimleri ustası Salvador Araguaya ve Kurup ile tekno kraliçesi Cerverita eşliğinde Babylon Soundgarden’a konuk oluyor.

Festivalin detayları babylonsoundgarden.com adresinden ve Babylon Soundgarden sosyal medya hesaplarından takip edilebiliyor.

Babylon Soundgarden’ın biletleri Mobilet iOS ve Android uygulamaları ile Mobilet.com üzerinden alınabiliyor.