Niğde Bacağına Takılan Stent Ayağını Kesilmekten Kurtardı

Bacağına Takılan Stent Ayağını Kesilmekten Kurtardı

05.04.2017 - 16:00 | Son Güncellenme:

.

Bacağına Takılan Stent Ayağını Kesilmekten Kurtardı

NİĞDE (AA) - Niğde'de yaşayan emekli Ahmet Şenel, damar daralması nedeniyle kangren olup, kesilme tehlikesiyle karşı karşıya olan bacağı takılan stentle iyileşti.

Haberin Devamı

Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Kalp ve Damar Cerrahisi Uzmanı Op. Dr. Mustafa Etli, gazetecilere yaptığı açıklamada, hasta Şenel'in (57) ayaklarında özellikle diyabet hastası ve sigara bağımlısı kişilerde görülen damar genişlemesi rahatsızlığı olduğunu söyledi.

Doktor Etli, hastasının ayaklarında ağrı ve yürüyememe şikayeti ile kendilerine başvurduğunu belirterek şunları söyledi:

"Öncelikle bacak anjiyosu yapmak istedik kendisi kabul etti. Bacak anjiyosu çektik. Sol ana iliak arterin daraldığını yüzde 80-90 oranda bir daralma olduğunu tespit ettik ve stent takmaya karar verdik. Yaklaşık 40 dakika süren bir işlemle operasyonu başarıyla tamamladık.

- Kangren olabilirdi

Haberin Devamı

Eğer stent takmasaydık hastanın 2 ameliyat olması ve ameliyatta karın bölgesinden bacağına suni damarla kan taşımamız gerekiyordu. Eğer stent takmasaydık hastamızın ayağı belli bir süreden sonra kangren olup belki kesilmeye kadar gidebilecekti.

- Artık normal yürüyor

Biz stenti tercih ederek öncelikle ilaçlı balonla damarı genişlettik daha sonra stent işlemini yapmaya başladık ve oldukça dar olan damarın genişlediğini gördük. Böylelikle ayağına kan gelmeye başladı. Önceden 50 metrede dinlenme ihtiyacı hissederken şuanda normal yürüyüşüne devam ediyor hiçbir sıkıntı yok birkaç kilometre yürüyebiliyor.

Ayrıca stent taktığımız için hastanede 1 gece kaldı ertesi gün hemen işinin başına dönerek hem iş gücü kaybını azalttık hem de hastanın konforunu sağladık. Başarılı olması bizleri de oldukça mutlu etti."

- Çocukları çok üzülmüştü

Şenel, uzun zamandır yürüme güçlüğü çektiğini belirterek, "Kahvehane çalıştırdığım dönemlerde yürümekte zorluk çekiyordum. Hastaneye başvurdum bacak damarlarıma stent takılması gerektiğini söylediler. 50 metre yürüdükten sonra durmak zorunda kalıyordum şimdi ise 1 kilometre yürüyebiliyorum. Doktorlarımıza çok teşekkür ediyorum. Çocuklarım bacağımın kesilebileceğini duyduğunda çok üzülmüştü. Çocuklarım Kayseri'ye gidip ameliyat olmamı istedi. Ama ben burada doktorlarıma güveniyorum onların sayesinde eski durumuma kavuştum." şeklinde konuştu.