Samsun Bafra Çiçek Açtı

Bafra Çiçek Açtı

19.04.2018 - 11:21 | Son Güncellenme:

.

Bafra Çiçek Açtı

Samsun’un Bafra Belediyesinin ilçenin çeşitli bölgelerinde diktiği ağaçlar, fidanlar ve çiçekler bahar mevsiminin gelmesiyle kendini göstermeye başladı. Oluşan güzel görüntüler vatandaşlar tarafından beğeni ile karşılandı.
Çalışmalar hakkında bilgi veren Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin, çevreye karşı her zaman duyarlı bir anlayış ile çalıştıklarını söyledi. Şahin, “Bu kapsamda 11 bin metrekare alana sahip olan Adnan Menderes Parkımızda restorasyon yaptık. Yeşillendirdik. 10 bin metrekare alana sahip olan Alparslan Türkeş Parkını tamamen yeniledik. Mahallelerimizde içinde engelliler parkları da olmak üzere 7 adet yeni park kurduk. Bafra girişinin düzenlendik. Çamlık Mesire Alanını piknik alanı haline getirdik. Cami ve okul bahçeleri düzenlemeler yaptık. Alparslan Mahallemizde 4 bin metrekare sedir ormanı, İshaklı Mahallemizde 10 bin metrekarelik çam ormanı oluşturduk. İlçemizde her sene 150 bin adet mevsimlik çiçeklendirme ile bitkilendirme çalışmaları yaptık. Bin adet ağaç diktik. ‘Okullar Hayat Olsun Projesi’ kapsamında okullarımızın çevre ve peyzaj düzenlemelerini yaptık ve çocuk oyun grupları kurduk. Bafra girişimizden başlayarak, Gençlik Caddemiz ve Cumhuriyet Meydanımıza kadar ağaçlandırdık. Bulvar Caddemizi ve pek çok caddemizde ağaçlandırma, orta refüjlerde bitkilendirme ve çiçek dikme gerçekleştirdik. Park ve bahçelerimizi her yıl düzenledik” dedi.
Başkan Zihni Şahin, 120 dönümlük alanda mesire alanları, hobi bahçeleri ve ağaçlandırma çalışmaları başlattıklarını belirterek, “Kent Ormanı çalışmalarımız devam ediyor. Cumhuriyet Meydanımızı yeniledik. Ağaçlandırma çalışmaları belli bir zaman sonra kendini göstermektedir. 15 Temmuz Demokrasi Meydanımızda, gençlik caddemizde, bulvarda ve pek çok caddemizde bu çalışmalar kendini göstermeye başladı. Vatandaşlarımızın oluşan güzel görüntülerden duydukları memnuniyeti ifade etmeleri bizleri memnun etmiştir” diye konuştu.

Bafra Belediyesi 6 mahallede yeni yollar açtı
Öte yandan, Bafra Belediyesi, 5 mahallede 817 metre yeni yol açtı. Bahçeler, İshaklı, Kemalpaşa, Fatih ve Alparslan Mahallelerinde 6 ayrı yerde yeni yol açma çalışmaları Bafra Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri ve iş makinaları tarafından tamamlandı. Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin konu hakkında yaptığı açıklamada şunları söyledi: “Şehirlerimiz yaşayan canlı varlıklar gibidir, her gün büyür, gelişir, yeni ihtiyaçlar ortaya çıkar. Bu ihtiyaçlardan biri de yeni imar yollarının açılmasıdır. İmar ve Şehircilik Müdürlüğü ekiplerimiz tarafından yerinde tespitte bulunulduktan sonra ilgili yerlere tebligatlar yapılıp tebligat süresi sonunda Fen İşleri Müdürlüğümüze bağlı ekipler tarafından yol açma işlemleri gerçekleştirildi. Yeni yol açma çalışmalarımızı 5 mahallemizde ki 6 sokakta yaptık. Bu çalışmalar sonucunda 817 metre yeni imar yolunu açmış olduk.”