Gündem Bağ-Kur Sorgulama ve GSS Prim Borcu nasıl sorgulanır?

Bağ-Kur Sorgulama ve GSS Prim Borcu nasıl sorgulanır?

16.09.2015 - 11:15 | Son Güncellenme:

Hem BAĞ-KUR hem de GSS prim borçlarınızı internet üzerinden kolayca öğrenebilirsiniz. BAĞ-KUR, GSS borç sorgulama ve web tahsilat hakkında detaylı bilgiyi haberimizde sizler için hazırladık.

Bağ-Kur Sorgulama ve GSS Prim Borcu nasıl sorgulanır

BAĞ-KUR kurumuna veya Genel Sağlık Sigortasına bağlı olan vatandaşların aylık olarak yatırması gereken prim miktarları bulunmaktadır. Kendi iş yeri olan vatandaşlar ve sigortaya bağlı olmayan vatandaşlar BAĞ-KUR kurumuna bağlı şekilde çalışma hayatını sürdürebilirler. Genel sağlık sigortasından ise bütün vatandaşlarımız yararlanabilir. Bu kurumlardan faydalanmak isteyen vatandaşlarımızın yapması gereken tek şey her ay düzenli olarak primlerini yatırması. BAĞ-KUR ve genel sağlık sigortasına her ay düzenli olarak prim yatırırsanız hastane ve kaza masraflarını bu kurumlar karşılamaktadır. Ayrıca yatırılması gereken prim miktarlarını tamamladığınızda BAĞ-KUR kurumundan emekli olabilirsiniz ve emekli maaşı alabilirsiniz.

Haberin Devamı

SGK BORÇ SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

BAĞKUR BORÇ SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

GSS BORÇ SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

BAĞ-KUR ve genel sağlık sigortasına yatırmanız gereken primleri GSS ve BAĞ-KUR borç sorgulama işlemi ile öğrenebilirsiniz. GSS ve BAĞ-KUR borç sorgulama işlemini bu kurumlara giderek gerçekleştirebileceğiniz gibi ayrıca internet üzerinden de gerçekleştirebilirsiniz. Borç sorgulama işlemini internet üzerinden 2 farklı şekilde gerçekleştirebilirsiniz. Gelişen internet teknolojisini ülkemizde en iyi kullanan kurumlardan bir tanesi Sosyal Güvenlik Kurumudur. Sosyal Güvenlik Kurumu ayrıca E-Devlet hizmetleri altında da yer almaktadır. Sosyal Güvenlik Kurumunun internet sitesinden GSS ve BAĞ-KUR borç sorgulama işlemi için Sosyal Güvenlik Kurumunun web tahsilat sayfasına giriş yapmalısınız. Bu uygulamadan şifresiz olarak GSS ve BAĞ-KUR borç sorgulama işlemi yapabilirsiniz. E-Devlet hizmeti altından GSS ve BAĞ-KUR borç sorgulama işlemi yapabilmek için E-devlet şifrenize ihtiyacınız vardır.

Haberin Devamı

İnternet üzerinden GSS ve BAĞ-KUR borç sorgulama işlemini şifresiz olarak gerçekleştirmek için ilk olarak Sosyal Güvenlik Kurumunun geliştirmiş olduğu online web tahsilat uygulamasına giriş yapılmalıdır. Bu uygulamaya giriş yaptığınızda bağlı olduğunuz kuruma göre sorgu türünüzü seçerek sorgulama işleminde devam edebilirsiniz. SSK kurumuna bağlı şekilde çalışan vatandaşlar sorgulama işlemi için sorgu türü seçeneğine 4A işveren ödemeleri, sorgu tipi seçeneğine ise işi ile ilgili olan seçeneği seçmelidir. SSK sicil numarası ve güvenlik kodu bilgileri gerekli yere girildikten sonra sorgulama işlemi tamamlanır. BAĞ-KUR kurumuna bağlı olan vatandaşlar sorgu türü seçeneğine 4B sigortalı ödemeleri, sorgu tipi seçeneğini de BAĞ-KUR geçmiş dönem seçenekleri seçilmelidir. T.C. kimlik numarası ve güvenlik kodu sisteme girildikten sonra sorgulama işlemi tamamlanır. Genel Sağlık Sigortası borç sorgulama işlemi için sorgu türü seçeneğine diğer ödemeler, sorgu tipi seçeneğine ise GSS prim seçeneği seçilmelidir. T.C. kimlik numarası ve güvenlik kodu girildikten sonra sorgulama işlemi tamamlanır.

Haberin Devamı

E-Devlet sisteminden borç sorgulama işlemini gerçekleştirmek için ise öncelikle sisteme giriş yapmanız gerekmektedir. Sisteme giriş yapabilmek için giriş bölümüne T.C. kimlik numaranızı ve E-Devlet şifrenizi girmeniz gerekmektedir. Bu bilgileri sisteme girdikten sonra giriş yapabilirsiniz. Giriş yaptıktan sonra ana sayfada bulunan E-Hizmetler bölümünden Sosyal Güvenlik Kurumunu bulmalısınız. Sosyal Güvenlik Kurumunun alt bölümlerinden GSS ve BAĞ-KUR borç sorgulama işlemini gerçekleştirebilirsiniz.