Gündem BAĞ-KUR ve GSS Prim Borç Sorgulama Nasıl Yapılır?

BAĞ-KUR ve GSS Prim Borç Sorgulama Nasıl Yapılır?

08.10.2015 - 22:09 | Son Güncellenme:

BAĞ-KUR ve Genel Sağlık Sigortası borç sorgulama işleminizi online bir biçimde rahatlıkla yapabilirsiniz. BAĞ-KUR ve GSS borç sorgulama işlemlerini nasıl yapacağınızı bu haberimizde öğrenebilirsiniz.

BAĞ-KUR ve GSS Prim Borç Sorgulama Nasıl Yapılır

Genel Sağlık Sigortasının hayata geçirilmesi ile birlikte artık geliri belli bir oranın üstünde olan her birey sağlık hizmetlerinden yararlanmak için belli bir miktar prim ödemekle yükümlü tutulmuştur. Eğer geliriniz asgari ücretin 1\3 ‘ünden fazla ise sizde sağlık hizmetlerinden yararlanmak için belli bir miktar prim ödemeniz gerekecektir.

Haberin Devamı

Lütfen yönlendirildiğiniz sitede kimlik bilgilerinizi paylaşmayınız.

SGK BORÇ SORGULAMA HAKKINDA DETAYLI BİLGİ!

BAĞKUR BORÇ SORGULAMA İÇİN DAHA FAZLA BİLGİ!

GSS BORÇ SORGULAMA HAKKINDA AYRINTILI BİLGİ!

Sizde GSS kapsamında borcunuzu olup olmadığını merak ediyorsanız bu alanda yer alan bilgilerden yararlanabilirsiniz. GSS borç sorgulama işlemi ise E-Devlet sistemi üzerinden yapabilirsiniz. E-Devlet üzerinden GSS borç sorgulama işlemi yapabilmek için ilk olarak www.türkiye .gov.tr adresine giriş yapmanız gerekmektedir. E-Devlet sistemine giriş yaptıktan sonra aşağıda yer alan adımları takip ettiğiniz zaman sizde GSS borç sorgulama işlemini yerine getirebilirsiniz. GSS borç sorgulama için;

İlk olarak www.türkiye.gov.tr adresine giriş yapmanız gerekmektedir.

Haberin Devamı

Bu alana giriş yaptıktan sonra açılacak olan sayfada sol üst kısımda yer alana E-Hizmetler bölümüne tıklayınız.

Bu alana tıkladıktan sonra karşınıza çıkacak olan sayfada yine sol tarafta harflerin yer aldığını göreceksiniz. Bu bölümden GSS borç sorgulama için Sosyal Güvenlik Kurumu başlığına gelmeniz gerekmektedir. Bundan dolayı “S” harfine tıklayınız.

Daha sonra ise Sosyal Güvenlik Kurumu başlığı altında yer alan Genel Sağlık Sigortası Tescil ve Prim Borcu Sorgulama başlığıne tıklayınız.

Daha sonra açılacak olan sayfada kimliğimi şimdi doğrula butonuna basınız.

Bu işlemi de yerine getirdikten sonra son olarak iligili alanlara E-Devlet şifrenizi ve TC kimlik numaranızı girerek GSS borç sorgulama işlemini yerine getirebilirsiniz.

Görüldüğü gibi sizde GSS borç sorgulama işlemini online olarak E-Devlet sistemi üzerinden hızlı, kolay ve güvenilir bir şekilde yerine getirebilirsiniz. Ancak sistem üzerinden işlem yapabilmek için E-Devlet sistemine giriş yapmanız gerekmektedir. Sisteme giriş yapmak içinse E-Devlet şifresine sahip olmanız gereknmektedir. Eğer şifre sahibi değilseniz size en yakın PTT şubesinden şifre sahibi olabilirsiniz.

BAĞ-KUR Borç Sorgulama

BAĞ-KUR borç sorgulama işlemini E-Devlet sistemi üzerinden online olarak yapabilirsiniz. Sizde BAĞ-KUR borç sorgulama işlemini E-Devlet sistemi üzerinden online olarak yapmak istiyorsanız bu sayfada yer alan adımları izlemeniz yeterli olacaktır. Sizde BAĞ-KUR borç sorgulama işlemini yapmak için ilk olarak www.türkiye.gov.tr adresine giriş yapmanız gerekmektedir. Sisteme giriş yaptıktan sonra Sosyak Güvenlik Kurumu başlığı altında yer alan 4B borç durumu yazan alana tıklayınız.

Haberin Devamı

Bu alana tıkladıktan sonra karşınıza çıkacak olan sayfada kimliğimi şimdi doğrula butonuna basınız bu alana tıkladıktan sonra sizden E-Devlet şifresi ve TC kimlik numaranızı ilgili alanlar girmeniz istenecektir. Sizde bu bilgileri eksiksiz olarak ilgili alanlara girdikten sonra artık BAĞ-KUR borç sorgulama işlemini yerine getirebilirsiniz. Ancak E-Devlet sistemi üzerinde işlem yapabilmek için E-Devlet şifrenizin olması gerekmektedir. Eğer şifreniz yoksa işlem yapamazsınız. Sizde işlem yapmak istiyor ancak şifre sahibi değilseniz size en yakın PTT şubesine başvuruda bulunabilirsiniz.