İstanbul Bağcılar'da Kayısı Bahçesi'nde İftar

Bağcılar'da Kayısı Bahçesi'nde İftar

14.06.2017 - 22:02 | Son Güncellenme:

.

Bağcılarda Kayısı Bahçesinde İftar

Bağcılar’da Kayısı Bahçesi’ne kurulan iftar sofralarında vatandaşlar hep birlikte oruçlarını açtı. İftara katılan Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, vatandaşlarla sohbet etti çocuklarla yakından ilgilendi.
Bağcılar Belediyesi’nin Nostalji Bahçeleri Projesi kapsamında oluşturduğu Kayısı Bahçesi’nde düzenlenen iftar yemeği vatandaşları bir araya getirdi. Güneşli Mahallesi’nde bulunan bahçede düzenlenen iftar yemeğine Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı ve çok sayıda vatandaş ailesi ile birlikte katıldı. Başkan Çağırıcı, iftar öncesi vatandaşlarla bol bol sohbet ederken çocuklarla yakından ilgilendi. İftar programı Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı. Ardından Ezanın okunmasıyla kardeşlik sofralarında buluşan vatandaşlar hep birlikte dualar eşliğinde oruçlarını açtı. Kimi vatandaşlar kendileri için kurulan masalarda oruçlarını açarken kimileri de ailesi ile birlikte yemyeşil bahçenin tadını çıkararak çimler üzerinde iftarını yaptı.

“Ramazan sonuna kadar yüz bini aşkın Bağcılarlı hemşerimizle buluşacağız”
Ramazan ayının manevi iklimine uygun olarak vatandaşların hep birlikte oruçlarını açmalarından duyduğu memnuniyeti dile getiren Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, “Çimlerin üzerinden kayısı ağaçlarının altında insanlar iftar yapma nostaljisini yaşarken memleket havasını almış oluyorlar. Bu da farklı bir güzellik Bağcılar’da gönül sofraları her akşam farklı mekanlarda kuruluyor. İnşallah Ramazan sonuna kadar yüz bini aşkın Bağcılarlı hemşerimizle bu gönül sofralarında buluşacağız. Bu mekanlar bir sosyal dönüşümü de ortaya koyuyor. Bu yeşilliği, ağaçları, çimi bu insanlar koruyor. Meyveler olgunlaştığında festival havasında Bağcılarlı hemşerilerimizle birlikte yiyoruz” ifadelerini kullandı.
İftar sofralarında birbirini tanıyan tanımayan birçok insanın bir araya gelerek sohbet etme imkanı bulmasının çok hoş bir şey olduğunu ve Ramazan kültürünü çocuklarına da aşılamaya çalıştığını belirten Sevil Ferli adlı vatandaş, “Çok mutlu oluyoruz her sene katılıyoruz. Bu bahçeye devamlı geliyoruz, normalde de iftarımızı burada yapıyoruz, çocuklarımız oynuyor, onlara aşılıyoruz onlarda aynı şeyi yaşasınlar istiyoruz” diye konuştu.