Adana Bağımlılıkla Mücadele İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı

Bağımlılıkla Mücadele İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı

17.10.2018 - 11:55 | Son Güncellenme:

.

Bağımlılıkla Mücadele İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı

ADANA (AA) - Bağımlılıkla Mücadele İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı, Vali Mahmut Demirtaş başkanlığında gerçekleşti.

Haberin Devamı

Vali Demirtaş, Valilik Toplantı Salonu'ndaki toplantıda yaptığı konuşmada, tüm dünyada olduğu gibi Türkiye'de de en önemli sorunların başında, bağımlılık ve bağımlılıkla mücadelenin geldiğini kaydetti.

Bağımlılık denildiğinde konunun sadece madde ve uyuşturucu bağımlılığıyla sınırlandırılmasının diğer bağımlılık alanlarının gözden kaçmasına da sebep olduğunu ifade eden Demirtaş, ilk ve öncelikli mücadele alanının madde ve uyuşturucu bağımlılığı olduğunu belirtti.

- Teknoloji bağımlılığı da bir tehdit

Vali Demirtaş, sigara, tütün, alkol, kumar bağımlılığı ve son dönemde yaygınlaşan teknoloji bağımlılığının da üzerinde hassasiyetle durulması gereken konular olduğunu aktardı.

Mücadelenin uyuşturucunun ekiminden üretimine, bulundurulmasından alım-satım ve kullanımına kadar pek çok alanı kapsadığını dile getiren Demirtaş, tüm bu alanlarda güvenlik birimleriyle yoğun bir mücadele yürüttüklerini kaydetti.

Haberin Devamı

İçişleri Bakanlığı'nın 100 günlük eylem planında da yer alan, yüzde yüz yerli imkanlarla hazırlanan mobil uygulama olan "UYUMA" sayesinde vatandaşların tanık oldukları uyuşturucu suçlarını doğrudan narkotik polisine bildireceğini ifade eden Demirtaş, gelen ihbarın, narkotik birimlerince o konuma en yakın polis ekibine yönlendirileceğini ve olaya hızlı bir şekilde müdahalenin sağlanacağını belirtti.

Vali Demirtaş, bağımlıkla mücadelenin sadece kamu çalışanlarının görevi olmadığını, her bireyin bu mücadelede yer alması gerektiğini söyledi.

Toplantıda, Adana İl Emniyet Müdürlüğü, Adana Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü, İl Müftülüğü yetkilileri ve Doç. Dr. Nebile Dağlıoğlu tarafından sunumlar yapıldı.