Siyaset Bağımsızlık meselesini ciddiye almamız lazım

Bağımsızlık meselesini ciddiye almamız lazım

04.12.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Kastamonu’da düzenlenen Ak Parti Yerel Yönetimler 3’üncü Bölge İstişare ve Değerlendirme Toplantısı’nda konuştu.

Bağımsızlık meselesini ciddiye almamız lazım

Yeni Türkiye’nin üzerine inşa edildiği 4 temel unsuru anlatan Kurtulmuş, devlet-millet kaynaşmasının önemine işaret etti. Türkiye’nin yakın siyasi geçmişinin en önemli sorunlarından birisinin devlet ve milletin farklı tellerden çalması, farklı şekillerde hareket etmesi olduğunu belirten Kurtulmuş, “Tek parti zamanı, ondan sonraki siyasi dönemin önemli kısımlarında devleti temsil eden bir elit zihniyet, milletin tarzından, düşüncesinden farklı hareket ediyor ve tabiri caizse özellik 300 yıllık modernleşmemizin en önemli sorunu olarak devlet adına milleti şekillendirmeye çalışıyor. Bu sadece Cumhuriyet tarihimizde değil, Osmanlı’nın son dönemindeki yönetici elitlerin en büyük hastalığıdır” dedi.
Kurtulmuş, “Bizim bu bağımsızlık meselesini ciddiye almamız lazım. Bizim için bağımsızlık gavura ‘gavur’ diyerek karşısına dikilebilmektir. Çanakkale’de yoksa direnemezdik. Gavur, gayri müslime verilen isim değildir, bizim lugatımızda. Bizim lügatımızde gavur despota, zalime, insanlara karşı zulüm edene, emperyaliste verilen isimdir. Biz Alah’ı bir bilir, Allah’tan başka kimsenin karşısında eğilmeyiz, diz çökmeyiz. Şimdi Türkiye bu istikâmette yürüdükçe birilerinin telaşı bundandır” dedi.
‘Uygulamaya koyarız’
OHAL uygulamasını eleştirenlere de cevap veren Kurtulmuş, 15 Temmuz’da Türkiye’nin uçurumun kenarından döndüğüne vurgu yaparak, “Devletin içine girmiş olan bu insanları ayıklamak için OHAL getirdik diye birileri ayağa kalkıyor. Kusura bakmayın kimsenin bu sözlerini ciddiye alacak değiliz. Biz OHAL’i Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ni darbecilerden korumak, milletimizin demokrasisine sahip çıkmak ve milletimizin geleceğini garanti altına almak için uyguladık. Gereği kalmadığı zaman, ihtiyaç kalmadığı zaman da bu kararı bağımsız, egemen Türkiye Cumhuriyeti’nin hükümeti olarak alır, uygulamaya koyarız” dedi.