Geri Dön
Bahar Candan'ın tesettürlü pozundan ne anlamalıyız?

Bahar Candan'ın tesettürlü pozundan ne anlamalıyız?

Bahar Candan'ın tesettürlü poz vermesi ve ilgi çılgınlığında bir basamak daha atlaması birçoklarını şaşırtmış. Ama şaşırmamak lazım. Çünkü Bahar Candan tesettürlü pozuyla 'biçimsel farklılık' ve 'merak' gibi öğeleri kullanarak adından bahsettirme peşinde. Peki biz neden işin "Aaa"sında, "Bee"sindeyiz hâlâ?

Mayk Şişman
Mayk Şişman

Merak duygusu...

Bahar Candan'ın düzenli aralıklarla karşımıza şoke eden görüntülerle çıkmasına artık yavaştan alışmış durumdayız. Sosyal medyanın gücünün farkında Bahar Candan. Hiçbir üretim yapmadan sadece etkileşim alabilecek içeriklerle hem kendi adının gündemde kalmasını sağlıyor hem de "Acaba şimdi ne yapacak, hangi bombayı patlatacak?" merakımızı sıcak tutuyor.

Tesettürlü fotoğrafını paylaşmış

Bahar Candan yine yapmış yapacağını... Bu kez tesettürlü bir fotoğrafını paylaşmış. Bir arkadaşıyla Hz. Yuşa Kabri'ni ziyaret etmiş. Giydiği kıyafet seçiminin aşırı cafcaflı olması ise doğal olarak sosyal medyayı karıştırmış. Bahar Candan en kibar tabirle saygısızlıkla itham edilmiş. Peki Bahar Candan'ın tesettürlü pozundan tam olarak ne anlamalıyız?

Biçimsel farklılık peşinde

Kendimce bulduğum cevap şu: İlgi... Bahar Candan, kendisine duyulan ilgiyi sıcak tutmak adına, biçimsel farklılığın altını ısrarla çiziyor. Bacaklarını photoshop'ta inceltiyor, "Anoreksiya mı?" dedirtecek kadar nefesini içine çekip kemiklerinin gözükmesini sağlıyor, göbeğini çıkartıp poz veriyor... Bu kez de tesettürü bir 'like' malzemesi haline dönüştürüyor. İlgiyi üzerinde tutmak, elindeki malzemelerden bir pasta yapıp 'like' kazanmak için düzenli aralıklarla biçimsel farklılığa başvuruyor. Çünkü Instagram'ın şifresi bu: Biçimsel farklılık. Göze farklı gelen her şeyi deneyebilir, ilgiyi üzerinizde tutabilirsiniz. Bu şifreyi gayet iyi çözdüğü için de artık yavaştan kalıplaşmaya başlayan formülleri kullanıp merakımızı sıcak tutuyor. Bu noktada onun her yeni pozuna "Aaa" ve/veya "Beee" diyen bizler hatalıyız. Bahar Candan biçimsel deneyler yapmakta özgür. Biçime bu kadar takık olmamızın nedenlerini sorgulayalım asıl biz...

twitter.com/mayksisman
instagram.com/mayksisman
youtube.com/mayksisman
can.sisman@milliyet.com.tr

Benzer İçerikler