Gündem Bahar havası geliyor

Bahar havası geliyor

22.04.2015 - 16:56 | Son Güncellenme:

Meteoroloji 1. Bölge Müdürü Ergün Güler, nisan başından bu yana mevsim normallerinin altında seyreden hava sıcaklıklarının yükselişe geçtiğini belirtti. "Güler İstanbul ve Batı bölgelerde sıcaklıkların cuma gününden itibaren mevsim normallerine, hafta başından sonra da mevsim normallerinin üzerine çıkması bekleniyor" dedi. Dolu sürprizi İstanbulluları bugün hazırlıksız yakaladı. Birden hava karardı, dolu yağışına sokakta yakalananlar büyük şok yaşadı. 'Bahar ne zaman gelecek' diye soranlara öğle saatlerinde meteorolojiden iyi haber geldi.

Bahar havası geliyor

Güler, AA muhabirine yaptığı açıklamada, nisanda hava sıcaklığının mevsim normallerinin ortalama 2 derece altında ve normale göre yağışlı geçtiğini söyledi.

Haberin Devamı

Hafta başından itibaren daha da soğuyan havanın mevsim normallerinin 3 ila 5 derece altında seyrettiğini dile getiren Güler, yarından itibaren yağışların kesileceğini ve sıcaklıkların yükselişe geçeceğini kaydetti.

Güler, cumadan itibaren artık İstanbul ile batı bölgelerde "bahar" havalarının kendini göstermeye başlayacağını anlatarak, "Nisan başından beri mevsim normallerinin altında seyreden sıcaklıkların cuma gününden itibaren mevsim normallerine, hafta başından sonra da mevsim normallerinin üzerine çıkması bekleniyor" değerlendirmesinde bulundu.

YURTTA HAVA NASIL OLACAK?

Yarın kent genelinde havanın parçalı ve çok bulutlu olacağını tahmin ettiklerine işaret eden Güler, "İstanbul'da hava yarın da mevsim normallerinin altında olacak. Buna göre havanın, Anadolu yakasında yerel olmak üzere, öğle saatlerine kadar aralıklı hafif yağmurlu geçmesi, sıcaklığın da en düşük 5, en yüksek 13 derece civarında olmasını bekliyoruz" diye konuştu.

Haberin Devamı

SICAKLIK MEVSİM NORMALLERİNİ AŞACAK

Güler, cumadan itibaren sıcaklığın 2 ila 4 derece artmasını öngördüklerini ifade ederek, şunları kaydetti:

"Sıcaklık, mevsim normalleri civarına yükselecek. Cuma hava parçalı ve az bulutlu, en düşük sıcaklığın 7, en yüksek sıcaklığın ise 15 derece olması bekleniyor. Cumartesi ise hava az bulutlu, sıcaklığın en düşük 9, en yüksek 16 derece, pazar da havanın az bulutlu, sıcaklığın en düşük 10, en yüksek 17 derece olacağını düşünüyoruz. Hafta başından itibaren sıcaklık daha da artacak. Buna göre, hafta başında sıcaklık 2 derece daha artarak, mevsim normallerinin üstüne çıkacak. Pazartesi sıcaklık en düşük 11, en yüksek 19, salı günü de en düşük 12, en yüksek 20 derece olacak."