Geri Dön

Baharatlı ekmek tarifi

Kendi ekmeğini kendin yapmak artık birçoğumuzun tercih ettiği bir durum. Peki yaptığınız ekmeklere farklı lezzetler katmak istemez misiniz? İşte baharatlı ekmek tarifi:

Baharatlı ekmek tarifi
  • Fırında
  • 6+ Kişilik
  • 60+ dk (Hazırlanma Süresi)
  • 40 dk (Pişirme Süresi)

Malzemeler

4 su bardağı un,
2 su bardağı su,
20 gram yaş maya (1 paket/ 2 yemek kaşığı su ile karıştırılmış),
1/3 su bardağı zeytinyağı,
3 dal fesleğen,
3 dal taze kekik,
3 dal biberiye,
1 çay bardağı kurutulmuş domates,
1 tatlı kaşığı tuz,
1 yemek kaşığı toz şeker,
1 yemek kaşığı deniz tuzu,

Kalıbı yağlamak için:
2 yemek kaşığı zeytinyağı.

Baharatlı Ekmek Nasıl Yapılır?

4 su bardağı unu oval bir kaba aktarın. Üzerine 1/3 su bardağı zeytinyağını, 2 su bardağı suyu ve 1 tatlı kaşığı tuzu ilave edin.

3'er dal fesleğen, biberiye, taze kekik ve 1 çay bardağı kurutulmuş domatesi incecik doğrayın. Son olarak; 1 yemek kaşığı toz şekeri hamur karışımına ekleyip 2-3 dakika kadar yoğurun.

Küçük bir kapta 1 paket yaş mayayı, 2 yemek kaşığı su ile karıştırdıktan sonra hamur karışımına ekleyin ve 6-8 dakika kadar yoğurun. Hamur karışımının bulunduğu kabın üzerine temiz bir mutfak bezi örterek 15 dakika kadar bekletin.

Ekmeği pişireceğiniz kek kalıbını, 1 yemek kaşığı zeytinyağı ile yağlayın.15 dakika bekletmiş olduğunuz mayalı hamuru kek kalıbına alın ve üzerine bir fırça yardımıyla kalan zeytinyağını sürün. Üzerine; 1 yemek kaşığı deniz tuzu serpip 1, 5 saat kadar dinlendirin.

Dinlendirdiğiniz ekmeği, önceden ısıtılmış 180 derece fırında 40 dakika pişirin. Fırından çıkarttığınız ekmeği, dinlendirdikten sonra dilimleyerek servis edin.

Afiyet olsun

 

Yediğim İçtiğim Sizin Olsun | İlk Defa Ekşili Levrek Yaptık Yediğim İçtiğim Sizin Olsun'un yepyeni bölümünde Gülşah Karaman, Şef İbrahim Bayraktar ile birlikte Ekşili Levrek yaptı ve dünyanın en iyi tatlısı olarak seçtiği Kestaneli Helvaniyi tattı! Keyifli seyirler...
Yazarlar

Sıradaki Haber