Misafirlerinizi ağırlarken onlara değişik tatlar sunmak istemez misiniz? Değişik bir tat arıyorsanız baharatlı ekmek ile başlayabilirsiniz. Baharatlı ekmek nasıl yapılır?

Baharatlı ekmek, sofralarınıza değişik bir tat katacak. 

6-8 kişilik 
1, 5 saat (mayalama süresi), 
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 40 dakika. 

Pişirme önerisi

Deniz tuzu serperek beklettiğiniz ekmek hamuru daha kısa sürede mayalanacaktır.

Malzemeler:

4 su bardağı un, 
2 su bardağı su, 
20 gram yaş maya (1 paket/ 2 yemek kaşığı su ile karıştırılmış), 
1/3 su bardağı zeytinyağı, 
3 dal fesleğen, 
3 dal taze kekik, 
3 dal biberiye, 
1 çay bardağı kurutulmuş domates, 
1 tatlı kaşığı tuz, 
1 yemek kaşığı toz şeker, 
1 yemek kaşığı deniz tuzu, 

Kalıbı yağlamak için: 

2 yemek kaşığı zeytinyağı. 

Tarifi:

4 su bardağı unu oval bir kaba aktarın. Üzerine 1/3 su bardağı zeytinyağını, 2 su bardağı suyu ve 1 tatlı kaşığı tuzu ilave edin.
3'er dal fesleğen, biberiye, taze kekik ve 1 çay bardağı kurutulmuş domatesi incecik doğrayın. Son olarak; 1 yemek kaşığı toz şekeri hamur karışımına ekleyip 2-3 dakika kadar yoğurun.

Küçük bir kapta 1 paket yaş mayayı, 2 yemek kaşığı su ile karıştırdıktan sonra hamur karışımına ekleyin ve 6-8 dakika kadar yoğurun. Hamur karışımının bulunduğu kabın üzerine temiz bir mutfak bezi örterek 15 dakika kadar bekletin.

Ekmeği pişireceğiniz kek kalıbını, 1 yemek kaşığı zeytinyağı ile yağlayın.15 dakika bekletmiş olduğunuz mayalı hamuru kek kalıbına alın ve üzerine bir fırça yardımıyla kalan zeytinyağını sürün. Üzerine; 1 yemek kaşığı deniz tuzu serpip 1, 5 saat kadar dinlendirin.

Dinlendirdiğiniz ekmeği, önceden ısıtılmış 180 derece fırında 40 dakika pişirin.Fırından çıkarttığınız ekmeği, dinlendirdikten sonra dilimleyerek servis edin.

Afiyet olsun