Sağlıklı Beslenme Baharda pirincin faydaları

Baharda pirincin faydaları

04.05.2015 - 14:18 | Son Güncellenme:

Pirincin 100 gr’mı 350 kalori civarında enerji verir ve özellikle B1, B2, C ve E vitaminleri ile sodyum, magnezyum, potasyum, kalsiyum, demir ve fosfor minerallerini içerir.

Baharda pirincin faydaları

“California Rice Commission’un yapmış olduğu araştırmalara göre; Pirincin 100 gr’mı 350 kalori civarında enerji verir ve özellikle B1, B2, C ve E vitaminleri ile sodyum, magnezyum, potasyum, kalsiyum, demir ve fosfor minerallerini içerir.

Haberin Devamı

Besin değeri ve posası işlem gördükçe azalır. İçerdiği vitamin ve minerallerden dolayı özellikle bahar aylarında stres, yorgunluk, isteksizlik ve depresyonun azaltılmasında etkilidir. Uzman Diyetisyen Nesrin Eriş’e göre 3 yemek kaşığı pirinç 1 dilim ekmek yerine tüketilebilir.

Beslenmenizde sebzelerle de et ürünleri ile de tüketildiğinde diğer besinlerin vitamin ve mineral emilimleri üzerine olumsuz etkisi olmaz. B vitaminlerinden zengin olması hafıza ve beyin sağlığı için olumlu etkileri vardır. Pirincin su tutucu etkisi vardır. Bu nedenle de Bahar aylarında mevsim değişikliklerinden kaynaklı ödemin atılmasına destek olur. İshalde bağırsakların düzenlenmesi için en etkili besinlerden birisidir.

Haberin Devamı

Bahar aylarında öğlen ve akşam öğünlerinde 5 ‘er yemek kaşığı pirinç ekmek yerine tüketilebilir.

MOZARELLA PEYNİRLİ ANANASLI PİRİNÇ SALATASI

Malzemeler:

250 gr. Calrose pirinci

150 gr. mozerella peyniri

4 dilim konserve ananas

1 adet limon suyu

Kırmızı pul biber

2 yemek kaşığı zeytinyağı

Taze nane

Hazırlanışı:

Pirinci haşlayıp bir kaba alın. Mozerella peynirini ince dilimleyin. Ananas dilimlerini peynir dilimleri ile birlikte pirince ilave edin. Son olarak tuz, kırmızı pul biber, limon suyu ve zeytinyağı ilave edip soğuk servis edin. Taze nane yaprakları ile süsleyebilirsiniz.

Yazarlar