Bahçe Keyfi Yapmanın Yolları

Havalar ısınıyor, çiceklerin kokusu etrafa yayılıyor, bitkiler yeni yaprak çıkarmak için birbirleriyle yarışıyor, toprak hareketleniyor, taptaze meyveler sebzeler büyümeye devam ediyor. Yani doğa bizi çağırıyor!! Doğanın tüm güzelliklerini bahçede yaşamak ister misiniz? O zaman keyif köşeleri yapmaya ne dersiniz? Bütün bir yaz doğa ile iç içe geçirebileceğiniz keyif köşelerini oluşturmak için şimdiden çalışmaya başlayalım.

İlk önce bahçenizdeki mekanınızı belirleyin. Bahçenizin; gölgeli, güneşli ve rüzgarlı yönlerini tespit edin. Tespitinize göre; günün yorgunluğunu doğanın güzel görüntüsü ve doğanın tüm sesleri ile atabileceğiniz bir mekan oluşturun. Bu mekana; dinlenme sandalyesi, ahşap minderli oturma birimleri veya şemsiyeli şezlong koyun ve bu köşeye Dinlenme keyfi adını verin.

Haberin Devamı

Bahçenizde bir oturma grubu yerleştirmek istiyorsanız mutlaka gölgeli bir alana kurun veya şemsiye ile gölgelik sağlayın. Böylelikle yaz güneşi altında bile bahçenizde Oturma keyfi yaşayabilirsiniz.

Salıncakları sever misiniz? Kim sevmez ki! Bahçenizde yaşlı bir ağaç var ise dalları arasına uygun bir salıncak kurabilirsiniz. Salıncağınızın dayanıklı olmasına ve ağaca zarar vermemesine dikkat edin. Ya da Salıncaklı bahçe mobilyası temin ederek bahçenizin istediğiniz köşesini Salıncak keyfi haline çevirin.

Su sesini sever misiniz? Haydi o zaman bahçenizin en uygun köşesine doğal veya yapay süs havuzu yapın. Ama mutlaka bir uzmandan yardım talebinde bulunun. Çünkü süs havuzu; altyapısı ile ,büyüklüğü ile ve estetik duruşu ile bahçenizin havasını bir anda değiştirir. Bu nedenle seçiminiz bahçenize uygun olsun ki yaz mevsimi boyunca süs havuzu keyfi yaşayın.

Çimlerinizin üzerine uzanmak ister misiniz? Birkaç yastık ile veya birkaç minder ile bunu bahçenizde Minder keyfi olarak yaşayabilirsini. Ama öncesinde çiminiz kontrol edin hasarlı ve zarar görmüş kısımları onarın ve gübrelemeyi unutmayın. Bakımı yapılmış çim her zaman kendini güzel gösterir.

Bahçenizde mutlu anlar yaşayabileceğiniz, arkadaş veya dostlarınız ile eğlenebileceğiniz aktivite alanı oluşturun. Yine bahçenizin büyüklüğüne göre, tek pota basketbol sahası, mini futbol alanı gibi oyun alanları tasarlayabilirsiniz. Buraya da Oyun keyfi alanı diyebilirsiniz.

Haberin Devamı

Kuş cıvıltılarını, su sesini, rüzgar esintisini sever misiniz? Yani doğanın tüm seslerini sever misiniz? O zaman bahçenizde ağaçlar var ise ağaç dallarına kuş yuvaları asın, bahçe rüzgar yönünü biliyorsanız o yöne ibreli bitki yerine yapraklı bitki (örneğin; betula alba) dikin. Rüzgar sesi ile yapraklarda hoş bir ses çıkaracaktır. Yine ağaçlarınıza asacağınız rüzgar gülü, çıngıraklı bambu zilleri rüzgarın etkisi ile bahçenizde güzel müzik sesleri ortaya çıkacaktır. İşte bahçenizde Doğa sesi keyfi oluşturdunuz bile.

Peki bahçenizde Mangal keyfi yapmak ister misinz? Bunun için bahçenizin rüzgar yönünü belirleyin ve dayanıklı bir mangal temin edin. Mangalınızı bahçenizin büyüklüğüne, şekline kullanımına göre portatif ve sabit mangal seçin.

Unutmayın! Bahçeniz ister büyük ister küçük olsun bahçeniz mutlaka bakımlı olsun. Çünkü budaması yapılmış çim alanına sahip, gübreleri atılmış bitkilerin olduğu ve temizliği yapılmış tüm bahçenizin görüntüsü daha sağlıklı olacaktır. Güzel ve bakımlı bahçede her zaman Bahçe keyfi çıkartılır.

Haberin Devamı

Doğanın tüm güzelliği size huzur, mutluluk getirmesi dileğimle………

ÖZLEM ÖZDEMİR TAŞ///PEYZAJ MİMARI