Siyaset Bahçeli’den 10 maddelik kurultay genelgesi: Milli ittifak, kanlı oluşumlara set çekecek

Bahçeli’den 10 maddelik kurultay genelgesi: Milli ittifak, kanlı oluşumlara set çekecek

01.02.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, milli ittifak ruhunun küresel ve bölgesel kanlı operasyon ve oluşumlara karşı set çekeceğini belirtti.

Bahçeli’den 10 maddelik kurultay genelgesi: Milli ittifak, kanlı oluşumlara set çekecek

Bahçeli, MHP’nin 18 Mart’taki 12’nci Olağan Büyük Kurultayı’nda yapılması gerekenlere ilişkin parti teşkilatlarına 10 maddelik genelge gönderdi. Bahçeli, küresel güçlerin ilgi ve işgal sahasının uzun bir süredir Avrasya ve Afrika jeopolitiği üzerinde olduğunu, bu itibarla her taşın altında şer bir planın gizlendiğini bildirdi.

Haberin Devamı

İntikam arayışı

Türkiye üzerinde oynanan oyunların sistematik olarak artış gösterdiğini, terör saldırıları, haçlı hevesleri ve Türk düşmanlığının sürekli yaygınlaştığını ve Türkiye’den intikam arayışlarının yoğunlaştığına dikkati çeken Bahçeli, şu anda Türkiye’nin olağanüstü bir beka mücadelesi verdiğini vurguladı.

Bahçeli, “Türkiye’nin maruz kaldığı sıcak ve yakın tehditlerin aşılabilmesi için yeşermiş ahlaki ve milli ittifak ruhunun beka ve birliğimizi teminat altına alıp küresel ve bölgesel kanlı operasyon ve oluşumlara karşı set çekeceği çok iyi bilinmelidir. Huzur ve beka için güç birliği yaptığımız meydandadır” ifadelerini kullandı.

MHP TEŞKİLATINA 10 MADDELİK UYARI

Genelgede 10 maddelik uyarılar şöyle sıralandı:

Haberin Devamı

1 - 12’nci Büyük Kurultayımız tarihi bir katılımla yapılacaktır. Her vatandaşımız davet edilecektir. 18 Mart 2018’de hem Çanakkale Deniz Zaferi’nin yıl dönümü yad edilecek hem de Türk milliyetçileri yeni bir zafer umuduyla tarih yazacaklardır.
2 - Türkiye yüksek risk ve tehlikelerle boğuşmaktadır. Bu itibarla hiçbir tahrike, hiçbir kışkırtmaya,
hiçbir kanunsuz eylem ve gösteriye
iltifat ve itibar edilmeyecektir.
3 - MHP’nin kapısı, gönlünde vatan ve millet sevgisi bulunan herkese açıktır. Kırgınlıklar giderilecek, dargınlıklar bitirilecek, gönüller fethedilecek, eller tutulacak, tam bir buluşma, tam bir kavuşma
hali yaşanacaktır.
4 - Sosyal medya başta olmak üzere, farklı zemin ve platformlarda asılsız ve uyduruk hiçbir iddia, söylem, ifade, haber, yorum, yayın, haber ve değerlendirmeye
kulak asılmayacaktır.
5 - İl ve ilçe başkanlarımız 9-10-11 Şubat 2018’de Antalya’da planlanan çalışma ve istişare toplantısına eksiksiz ve tam kadro halinde katılacaklardır.
6 - Partimizin sembollerini çağrıştıran, istismar eden veya kullanan bizim dışımızdaki yabancı dernek, parti, kurum gibi oluşumlardan uzak durulacak, bu gruplarla bağımızın olmadığı kamuoyuna anlatılacaktır.
7 - Yapılacak tahriklere dikkat edilecek, bu hassas ortamda gerilim, tartışma ve çatışmadan mutlaka kaçınılacaktır.
8 - Partimize doğrudan nüfuz edemeyen odakların, eski ülkücü veya eski MHP’li sıfatı ile bilinen şahıslar üzerinden makale, toplantı, söyleşi gibi faaliyetlerle dava arkadaşlarımızı yönlendirme, duruşumuzu sorgulatma arayışlarına karşı uyanık olunacak, bunların gerçek yüzleri ve maksatları konusunda partililerimiz uyarılacaktır.
9 - Partimizin düzenlediği toplantı ve kararlaştırılmış kampanyalarının haricinde münferiden hareket ve tepki gösterilmeyecek, Genel Merkezin belirlediği işaret, slogan, marş, sembol ve kavramlar dışında materyal kullanılmayacak, tanıtım disiplinine mutlak riayet edilecektir.
10 - Ortak fikir ve tutum oluşturmak için Genel Başkan açıklamaları, mesajları, genelgeleri ve grup konuşmaları hassasiyetle takip ve analiz edilecek, politik ve ideolojik söylemlerin sınırı
bu esaslar üzerinde çizilecektir.”