Siyaset Bahçeli’den MHP’li Enginyurt’a tepki!

Bahçeli’den MHP’li Enginyurt’a tepki!

18.11.2018 - 08:15 | Son Güncellenme:

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, “AK Parti için durum 31 Mart’ta hiç de iyi görünmüyor. Gerek anketler gerekse sokak alarm veriyor” diyen MHP Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt’a tepki göstererek, açıklamanın MHP’yi bağlamayacağını belirtti.

Bahçeli’den MHP’li  Enginyurt’a tepki

Bahçeli, Twitter hesabından, Enginyurt’un siyasi değerlendirmelerine ilişkin açıklamalarda bulundu. MHP politikalarının nasıl teşekkül ettiği, söz ve açıklama sınırının ne şekilde oluşup olgunlaştığının belli olduğuna ve bilindiğine işaret eden Bahçeli, parti yöneticileri, parti üyeleri, milletvekilleri ve diğer teşkilat mensuplarının belirlenmiş politik ilkelere aynen uymakla mükellef olduğunu bildirdi.

Haberin Devamı

‘Bağlamayacak’

MHP lideri, “Bu kapsamda, partimizin siyasi faaliyetlerinin belirlenmesinde, parti politikalarının tezahürüyle birlikte kamuoyuna aktarılmasında Sayın Cemal Enginyurt’un değerlendirme ve açıklamaları Milliyetçi Hareket Partisi’ni bağlamayacaktır” dedi.

Bahçeli’nin ardından Enginyurt da Twitter hesabından şu mesajı paylaştı: “Sayın Genel Başkanımız doğru söylüyor. Benim açıklamalarım, MHP’nin resmi görüşünü bağlamaz. MHP Genel Başkanı ve liderimiz Sayın Devlet Bahçeli, hareketemizin ve bizlerin tartışılmaz önderidir. Liderimin yaptığı her şeyin, başım üzerinde yeri vardır.”

Ne demişti?

MHP’li Cemal Enginyurt, hafta içi TBMM’de düzenlediği basın toplantısında, “AK Parti’nin durumu 31 Mart’ta hiç de iyi görünmüyor. Gerek anketler, gerekse sokak alarm veriyor. 31 Mart akşamı birileri Külliye’de çok ağır zılgıtlar yiyebilir. Herkes aklını başına alsın” demişti.