Gündem Bahçelievler'deki patlayıcı yüklü minibüs soruşturmasında 11 kişi tutuklandı

Bahçelievler'deki patlayıcı yüklü minibüs soruşturmasında 11 kişi tutuklandı

28.12.2017 - 12:22 | Son Güncellenme:

İstanbul'da, MİT ve Emniyet'in ortak operasyonuyla önceki hafta İİT konferansına bombalı araçla saldırı hazırlığı içindeyken patlayıcı dolu bir araçla yakalanan PKK'lı terörist Hamza D. kendisine yardım ve yataklık yapan 10 şüpheliyle birlikte tutuklandı. Yapılan soruşturmada, saldırıda kullanılacağı belirlenen ikinci bir araç da Yenibosna'da yakalandı. İstanbul TEM polisi, eş zamanlı çifte bir saldırı planlandığını ortaya çıkardı.

Bahçelievlerdeki patlayıcı yüklü minibüs soruşturmasında 11 kişi tutuklandı

Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) ve İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nün ortak operasyonunda 13 Aralık'ta Bahçelievler'de patlayıcı yüklü bir araç ele geçirildi. İslam İşbirliği Teşkilatı Zirvesi'nın yapıldığı kongre vadisine bulunan polis ve güvenlik görevlilerine yönelik bir saldırı için hazırlandığı belirlenen aracın içerisinde, RDX, HMX VE PTN patlayıcı doldurularak bomba düzeneği haline getirilmiş 8 yangın söndürme tüpü ele geçirilmişti.

Haberin Devamı

CANLI BOMBANIN İFADESİ ELE VERDİ...
Aracı almaya gelen terörö örgütü PKK üyesi Hamza D. yakalanarak gözaltına alındı. Terör örgütü tarafından bomba eğitimi verilerek kırsaldan İstanbul'a saldırı için gönderildiği belirlenen terörist Hamza D.nin verdiği ifadeler doğrultusunda, kendisine saldırıda yardım edecek olan aralarında bomba yüklenen aracın sahibi G.B.'nınde bulunduğu 20 kişi kişi gözaltına alındı.

Bahçelievlerdeki patlayıcı yüklü minibüs soruşturmasında 11 kişi tutuklandı

İKİNCİ ARAÇ BİR GÜN SONRA BULUNDU
Biri kadın 2 avukatında gözaltına alındığı soruşturmada örgütün ikinci bir bombalı araç planı daha olduğu ortaya çıktı. İstanbul TEM polisinin ilk bombalı aracı ele geçirdiği 13 Aralık tarihinden bir gün sonra 14 Aralık'ta Bahçelievler, Yenibosna Merkez Mahallesi'nde park halinde bulunan aracında teröristler tarafından aynı saldırıda kullanılacağı ve eş zamanlı planlanan saldırının çifte araçla gerçekleştireceği tespit edildi. Terörist Hamza D.nin verdiği bilgiler ışığında ve gözaltına alınan şüphelilerden elde edilen bilgiler doğrultusunda bulunup ortaya çıkarılan ikinci aracında ilk bulunan araç gibi minibüs olduğu ve kasasının köpüklerle dolu olduğunun tespit edildiği öğrenildi.

Haberin Devamı

11 İ TUTUKLANDI
Soruşturma kapsamında gözaltına alınan 21 şüpheliden birisi emneiyetten serbest kalırken, mahkemeye sevke edilen, aralarında saldırıda canlı boma olarak görevlendirilen terörist Hamza D. ile bomba yüklü aracın sahibi olan G.B.'nında bulunduğu 11 kişi tutuklandı. Aralarında 2 avukatında bulunduğu şüphelilerden 5'i hakkında adli kontrol hükmü uygulanırken, 4'ü ise mahkemece serbest bırakıldı.