Teknoloji Baidu sürücüsüz otomobil teknolojisi için dünya devleriyle anlaştı

Baidu sürücüsüz otomobil teknolojisi için dünya devleriyle anlaştı

19.07.2017 - 10:31 | Son Güncellenme:

Çin'in arama motoru Baidu, 50'nin üzerinde şirketin Apollo projesine dahil olduğunu açıkladı. Baidu'nun Ford, Nvidia, Intel, Microsoft ve Daimler gibi büyük şirketlerle anlaştığı bildirildi.

Baidu sürücüsüz otomobil teknolojisi için dünya devleriyle anlaştı

Baidu kısa bir süre önce sürücüsüz otomobiller için Apollo adlı açık kaynaklı bir işletim sistemini kullanıma sundu. Daha sonra Baidu, Apollo için dünya devleriyle anlaşma imzaladı. Microsoft, Nvidia, Ford ve Intel’in de bu işletim sistemini kullanabilmeleri için anlaşmaya varıldığı belirtildi. Baidu’nun ortakların sayısını artırarak işletim sistemini daha gelişmiş bir hale getirmek istediği ve güvenliği artırabilmek için çalışmalar yaptığı söyleniyor. Apollo’nun çalışma şekli ise Android’e benziyor.

Haberin Devamı

Baidu'dan Qi Lu, şirketin yapay zeka konferansı Baidu Create etkinliğinde, "Apollo otomotiv endüstrisi için önemli bir kilometre taşı. Apollo sadece Baidu'nun değil. Otomotiv ekosistemindeki herkese ait. Biz ve ortaklarımız uzmanlık alanlarımız dahilinde platforma katkıda bulunduğumuzdan, hepimiz kazanacağız" dedi.