Gündem Bakan Akar'dan helikopter kazasıyla ilgili başsağlığı mesajı

Bakan Akar'dan helikopter kazasıyla ilgili başsağlığı mesajı

26.11.2018 - 19:59 | Son Güncellenme:

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, İstanbul Sancaktepe'de askeri helikopterin düşmesi sonucu 4 askerimizin şehit olmasıyla ilgili başsağlığı mesajı yayımladı. 'Sizi toprağa değil yüreğimize gömdük... Vatan size minnettardır.' yazısı dikkat çeken mesajda Bakan Akar, "Kahraman şehitlerimize şahsım ve Milli Savunma Bakanlığı mensupları adına Allah'tan rahmet; kederli ailelerine ve asil milletimize başsağlığı ve dilerim" ifadelerine yer verdi.

Bakan Akardan helikopter kazasıyla ilgili başsağlığı mesajı

İstanbul Sancaktepe’de eğitim uçuşu yapan helikopter, askeri alana sadece 25 metre kala bir sokağa düştü. Kazada 2’si subay, 2’si astsubay 4 asker şehit oldu, bir çavuş da ağır yaralandı.

Haberin Devamı

Görgü tanıklarından biri “Helikopter havada birkaç kez döndü, evin duvarına çarpıp boşluğa düştü” diyerek kazayı anlattı. Olay yerine giden Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, pilotların kimseye zarar gelmemesi için büyük çaba sarf ettiklerini vurguladı. Kahraman pilotların gayreti ve kaza sırasında sokakta kimsenin bulunmaması büyük bir faciayı önledi.

Bakan Akar'ın mesajı Milli Savunma Bakanlığı'nın Twitter hesabından yayımlanan mesajda şu ifadelere yer verd;

"Silah arkadaşlarımız, 26 Kasım 2018'de şehit olmuştur. Kahraman şehitlerimize şahsım ve Milli Savunma Bakanlığı mensupları adına Allah'tan rahmet; kederli ailelerine ve asil milletimize başsağlığı ve dilerim"

GÜLER MESAJ YAYINLADI

Genelkurmay Başkanlığının Twitter hesabından yapılan paylaşımda ise Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler'in şu mesajına yer verildi:

Haberin Devamı

"Başımız sağolsun, Allah rahmet eylesin. Nur içinde yatsınlar. Silah arkadaşlarımız 26 Kasım 2018 tarihinde şehit olmuşlardır. Kahraman silah arkadaşlarımıza şahsım ve Türk Silahlı Kuvvetleri mensupları adına Allah'tan rahmet, kederli ailelerine ve yakınlarına sabır ve başsağlığı dilerim."

Sancaktepe'de bugün meydana gelen helikopter kazasında Kurmay Pilot Albay Göksenin Şaylan, Kurmay Pilot Üsteğmen Aykut Yurtsever, Teknisyen Astsubay Üstçavuş Emre Vahit Bekli ve Piyade Uzman Çavuş Şahin Aslan şehit oldu.