Siyaset Bakan Akdağ: MHP tabanı 'evet' oyu kullanacak

Bakan Akdağ: MHP tabanı 'evet' oyu kullanacak

23.02.2017 - 12:10 | Son Güncellenme:

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, "MHP tabanını büyük ölçüde referandumda 'evet' oyu vereceğini biliyorum" dedi. Sigara satışıyla ilgili yeni düzenleme yapacaklarını da açıklayan Bakan Akdağ, "Sigara firmaları çok insafsız. Tüm çabalarımıza rağmen gençlerde sigara içme oranı artıyor" dedi.

Bakan Akdağ: MHP tabanı evet oyu kullanacak

Sağlık Bakanı Recep Akdağ NTV'de konuştu. Referandumda MHP tabanın evet oyu vereceğini dile getiren Bakan Akdağ7ın açıklamalarını satır başları şöyle:

Haberin Devamı

VATANDAŞ ÖNEMLİ ÖLÇÜDE MADDELERİ KAVRADI

25 Nisan'da Ankara’da önemli toplantı yapacağız. Partimizin kampanyası olacak bu. Almanya’da Cumhurbaşkanımızla birlikte yoğun bir kalabalık gördük. Almanya hazır. Vatandaşımızın meseleyi önemli ölçüde kavradığını görüyoruz. Vatandaşın önüne getirdiğimiz maddelerle alakası olmayan iddialar ortaya konuyor. Bu iddiaların referandumda yer almayacağını millete anlatmamız gerekiyor. Mesela üniter devlet yapısı bozulur, Türkiye bölünür diyorlar.
Gerçekten ben bunlara hayret ediyorum. Vatandaşı kutuplaştırmak için her şeyi yapıyorlar. Evet de çıksa Türkiye bölünmez, hayır da çıksa Türkiye bölünmez.Biz Türkiye’de rejimi değiştirmiyoruz. Bunu da sloganlaştırdığmız tek vatan , tek millet, tek bayrak diye sözümüz var.Biz daha hızlı hareket ettirecek olan sağlık hizmetleri dahil Türkiye’yi üst seviyeye taşıyacak olan pratik bizi koşturacak bir sistem getiriyoruz.
Neler çektiğimizi bir de bize sorun. Şehir hastanelerinin kanun mevzuatının hazırlanması 2005’tir. 2005’ten sonra önümüze o kadar engel çıkardılar ki şehir hastaneleri 11 yıl sonra kendini göstermeye başladı.Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, Ahmet Davutoğlu, Binali Yıldırım bunlar en başından birlikte yola çıkmış kişiler. Bizim millete verdiğimiz sözler var.Biz diyoruz ki Türkiye’yi daha hızlı geliştirecek, istikrarı sağlayacak bir anayasa yapacağız. Bugün bu imkanı bulabildik. Sayın Devlet Bahçeli’nin meselenin önemini görmesi, 15 Temmuz sonrası dönemi çok iyi okumasıyla bir uzlaşma gördük ve bunu değerlendiriyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımızla, Sayın Binali Yıldırım’ın uyumunun çok iyi olması. Bu her zaman böyle olacak diye bir şey yok ki.

Haberin Devamı

Biz diyoruz ki Türkiye’yi daha hızlı geliştirecek, istikrarı sağlayacak bir anayasa yapacağız. Bugün bu imkanı bulabildik. Sayın Devlet Bahçeli’nin meselenin önemini görmesi, 15 Temmuz sonrası dönemi çok iyi okumasıyla bir uzlaşma gördük ve bunu değerlendiriyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımızla, Sayın Binali Yıldırım’ın uyumunun çok iyi olması. Bu her zaman böyle olacak diye bir şey yok ki. Seçilmiş bir Cumhurbaşkanı onun yanında seçilmiş bir Meclis. Hangisi icraat yapacak. Yaptığımız iş doğru bir iş. Cumhuriyet Halk Partisi’nin endişesi, Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun endişesi açıkca şu, teknik bir problemi olduğunu sanmıyorum. Politik endişelerini bunun arkasına gizliyorlar. Yarın CHP adaylarının cumhurbaşkanı seçilemeyeceğini düşünüyorlar.

Haberin Devamı

'MHP TABANI EVET VERECEK'
Vatandaşın ifadesiyle “Nazar etme ne olur, çalış senin de olur.” Çalışsınlar. Ben büyük ölçüde MHP tabanının referandumda evet oyu kullanacağını biliyorum. MHP'den arkadaşlarım, dostlarım var. Büyük bir çoğunluk meselenin memleket meselesi olduğunun farkında. MHP içinde muhalifler vardı onlar belli ki muhalifliklerini sürdürecekler.

CUMHURBAŞKANI HEMER PARTİ ÜYESİ OLUR MU?
Evet çıkarsa anayasa buna müsade ediyor. Cumhurbaşkanımız kendisi bilir. Hayır çıkarsa yolumuza devam ederiz. Milletimizin kararına saygı duyarız. Neden her referandumu, seçimi hayat memat meselesi haline getirmeye çalışıyoruz. Ya da neden muhalefet bu hale getirmeye çalışıyor. Hayır da çıksa memleketimizi yönetmeye devam ederiz. Evet çıksa işlerimizi daha hızlı yürütürüz.

Haberin Devamı

AKADEMİSYENLERİN İHRACI

15 Temmuz’u biraz unuttuk sanki. FETÖ örgütü, PKK terör örgütü ile alakalı olanları kamudan uzaklaştırdık. Eski hesaplarını görmeye çalışanlar var. Hukuk yolunu da açtık. Dava sonucunda mesleklerine geri dönebilecekler.

TSK'DA BAŞÖRTÜSÜ YASAĞININ KALKMASI

Türkiye bunları aştı. Dolayısıyla çok olumlu bir gelişme olarak görüyorum. Bunu engellemek bir insan hakkı ihlalidir. Artık bunu tartışmamak lazım.

SURİYELİLERE VATANDAŞLIK
Ben doktor gibi işini iyi gören Suriyelilerin vatandaşlığa alınmasını destekliyorum.

SİGARA YASAĞI DÜZENLEMESİ

Düzenleme 16 Nisan'dan sonraya kalacak muhtemelen. Sigara bugün yasal bir zehir. Mücadelemiz devam edecek. Tüm çabamıza rağmen gençlerde sigara kullanımı artıyor. Sigara üreticileri çok insafsız. Açık olan bir yerin kapatılıp, açılmasını da kapalı sayıyoruz.