Erzurum BAKAN ALA; “YANİ İSTİKRARLI BİR DEMOKRASİDEN ZARARLI ÇIKAN HİÇKİMSE OLMAZ. HEPİMİZ KARLI ÇIKIYORUZ DEMEKTİR.”

BAKAN ALA; “YANİ İSTİKRARLI BİR DEMOKRASİDEN ZARARLI ÇIKAN HİÇKİMSE OLMAZ. HEPİMİZ KARLI ÇIKIYORUZ DEMEKTİR.”

16.02.2014 - 19:02 | Son Güncellenme:

.

BAKAN ALA; “YANİ İSTİKRARLI BİR DEMOKRASİDEN ZARARLI ÇIKAN HİÇKİMSE OLMAZ. HEPİMİZ KARLI ÇIKIYORUZ DEMEKTİR.”

Erzurum’un Hınıs ve Karayazı ilçelerinde incelemelerde bulunan İçişleri Bakanı Efkan Ala, “Yani istikrarlı bir demokrasiden zararlı çıkan hiç kimse olmaz. Hepimiz karlı çıkıyoruz demektir.” dedi.
İçişleri Bakanı Efkan Ala, Erzurum’un Hınıs ve Karayazı ilçelerinde bir dizi ziyaretlerde bulundu. İçişleri Bakanı Efkan Ala, yanında Vali Ahmet Altıparmak, AK Parti Erzurum Milletvekili Recep Akdağ, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, İl Emniyet Müdürü Kamil Karabörk, ilçe belediye başkanları, belediye başkan adayları ile birlikte ilk olarak Hınıs ilçesinde Kaymakam Murat Uz, Belediye Başkanı Ak Partili Enver Taçyıldız, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Adnan Yazıcı ve kamu kurum müdürleri tarafından karşılandı.
Hınıs Belediyesini ziyaret eden Bakan Ala, burada yaptığı konuşmada, “Önemli olan demokrasiyi usul olarak beğenmek ve bu yarışa girmektir. Yarışa girersiniz bugün birisi, yarın başka birisi, belki siz kazanırsınız, belki de başka birisi. Sonuç olarak ne kadar çok kişi yarışırsa yarışsın sonuçta demokrasi varsa kim kazanır biliyor musunuz? Halk kazanır, halk. Yani adına hareket ettiğimiz vatandaş kazanır. Önemli olan da hepimiz vatandaşız, ben de vatandaşım. Benden bakanlığı, birinden başkanlığı, diğerinden başka bir şeyi alırlar. Bunu size cevap olarak söylemiyorum. Şimdi sohbet ortamındayız, onun için söylüyorum. Önemli olan biz bu ülkenin vatandaşıyız. Biz kaybetsek de demokrasi var ve yarışa çok kişi katılsa da orada vatandaş kazanır. Biz de vatandaşız demek oluyor ki biz de kazanıyoruz. İstikrarlı bir demokraside zararlı çıkan hiç kimse olmaz. Hepimiz karlı çıkıyoruz demektir." diye konuştu.
Belediye ziyareti sonrası ilçe esnafıyla bir araya gelen Bakan Ala, Bdp ilçe binası önünde toplanan bir grubun da yanına giderek sohbet etti.
Bakan Ala daha sonra karayoluyla Karayazı ilçesine geçti. Burada da belediye, esnaf ziyaretinde bulunarak Erzurum’a döndü.
Geceyi Erzurum’da geçirecek olan Bakan Ala, yarın Van’a geçecek.