Siyaset Bakan Albayrak: Kötümser iklim dönemi bitti

Bakan Albayrak: Kötümser iklim dönemi bitti

15.08.2016 - 14:02 | Son Güncellenme:

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, “Türkiye’de son 12-13 yıldır piyasalara güven telkin eden bir iktidar var. Kötümser iklim dönemi bitti” dedi

Bakan Albayrak: Kötümser iklim dönemi bitti

Türkiye'nin darbe girişiminin ardından piyasaları açtığına dikkat çeken Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, "Türkiye'de son 12-13 yıldır piyasalara güven telkin eden bir iktidar var. Güven tesis etmek en önemli konu" dedi. Türkiye'nin yapısal anlamda bakıldığında, piyasasıyla, likiditesiyle, hiçbir şekilde yasakçı blokaj uygulayan, sermayeye ket vuran bir ülke olmadığının altını çizen Bakan Albayrak, "Geleni de gideni de başının üstünde ağırlayarak güven telkin eden bir ülke oldu. Bundan sonra daha da fazla olacak. Müzmin pesimistlere de sesleniyorum; piyasa düşüşte de çıkışta da zengin eden bireyler, kurumlar ve fonlar bulur. Türkiye'nin o kötümser iklim dönemi bitti. Bundan sonra Allah'ın izniyle çok daha iyi, güzel ve hayırlı olacak" dedi.

Haberin Devamı

BÜYÜME HIZLANACAK

Türkiye'nin alternatif ve büyüyen bir pazar olduğunun tüm sermaye çerçevesi içindeki ülkeler, fonlar ve yabancı yatırım bankaları açısından çok açık ve net bir şekilde ortaya çıktığını ifade eden Albayrak, sözlerini şöyle sürdürdü: "Türkiye makro ve mikro anlamda çok dinamik, rasyonel durumunu daha da güçlendiren bir ülke. Türkiye'de güçlü bir siyasi iktidar var. Türkiye mali politikaları açısından güçlü bir ülke, borç stoğu düşmüş, cari açığı azalıyor. Türkiye'nin demokratikleşme, özgürleşme ve ekonomik reformlarıyla, büyümeyle ilgili iklimi daha da hızlanacak. Bu gerçekten hareketle o kurum, bu reyting hususuyla ilgili şu veya bu detaylara ben takılmıyorum. Makro anlamda kısa, orta ve uzun vadede Türkiye'nin mevcut durumuyla ilgili üç önemli unsur var. Bunlar, para piyasaları, maliye politikaları ve siyasi süreç."

Haberin Devamı

TOPLUMSAL DÖNÜŞÜME KATKI

FETÖ militanlarının 15 Temmuz'daki hain darbe girişimi dahil, Türkiye'nin son 10 yılda çok farklı iklimleri tecrübe ettiğinin altını çizen Albayrak, "Bu bize özellikle toplumsal dönüşüm açısından müthiş bir kazanım ortaya koydu diye düşünüyorum. Orada büyük bir küresel çatışmaya doğru gidiliyor mu diye soru var. Doğru-batı dengesi içinde, ekonomik zenginliğin kaymasına dayalı farklı ülkelerin içine girdiği çatışma özelinde veya enerji kaynaklarının ortaya çıkarabileceği yeni sorunların oluşturduğu sıkıntılar üzerinde küresel olarak ciddi bir çatışma riskiyle dünyanın karşı karşıya olduğunu düşünüyorum" diye konuştu.

TÜRKİYE DİMDİK AYAKTA

Bu çatışmaların yaşandığı tüm coğrafyalarda sıkıntıların yaşandığına vurgu yapan Albayrak, "Brezilya, Rusya, Güney Afrika gibi ülkeler ciddi hasar aldı. Türkiye aynı sıkıntıları yaşamasına rağmen siyaseti ve ekonomisiyle dimdik ayakta. Tam tersine ülke ve millet olarak daha da kenetleniyor. Türkiye'nin bu süreçten daha da güçlenerek, ekonomik ve siyasi olarak büyüyerek, ülkesine ve bölgesine daha fazla demokrasi noktasında hizmet ederek katkıda bulunacağından hiçbir şüphem yok" dedi.