Siyaset Bedellide ilk başvuru: 5 bin

Bedellide ilk başvuru: 5 bin

27.12.2011 - 02:30 | Son Güncellenme:

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, bedelli askerlikten yararlanmak için şu ana kadar 5 bin kişinin başvurduğunu bildirdi. Yılmaz, başvuruların 100 bin rakamına ulaşacağını düşündüğünü belirtti

Bedellide ilk başvuru: 5 bin

Başvuru sayısının az olup olmadığına ilişkin bir soruya Yılmaz, “Normal. İyi bir yolda gidiyor, bir sıkıntı yok” karşılığını verdi.
460 bine yakın yükümlünün başvuru hakkı bulunduğu bedelli askerlik uygulaması için son tarih 15 Haziran 2012 olarak belirlenmişti. İki taksitle bu uygulamadan yararlanmak isteyenler ise ilk 15 bin TL’lik taksidi başvuru anında, ikinci 15 bin TL’yi ise başvurudan sonraki 6 ay içinde ödeyecekler. Yükümlüler bedelli askerlikten yararlanma taleplerini askerlik şubesine, konsolosluklara ve Cumhuriyet savcılıklarına şahsen bildirecek. Yükümlüler, Ziraat Bankası, Halk Bankası ve Vakıflar Bankası’nda açılan özel hesaplara ödeme yapacak.
Yükümlülerin bedelli askerlik hizmeti kapsamından çıkarılmaları ve bedelin tamamını ödemeden ölmeleri veya askerliğe elverişsiz hale gelmeleri halinde ödedikleri bedel iade olacak. Ödenmiş olunan bedel Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nca bir ay içerisinde iade edilecek.