Siyaset Bakan Çavuşoğlu Fırat Kalkanı'nın hedefini açıkladı

Bakan Çavuşoğlu Fırat Kalkanı'nın hedefini açıkladı

26.09.2016 - 12:11 | Son Güncellenme:

Fırat Kalkanı Harekâtı ile ilgili konuşan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Türkiye'nin Suriye'de ne kadar ilerleyeceğiyle ilgili olarak "İlk olarak en az 45 kilometre aşağıya inebiliriz, inmek zorundayız" dedi.

Bakan Çavuşoğlu Fırat Kalkanının hedefini açıkladı

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu Fransız medyasının sorularını yanıtladı. Fırat Kalkanı başta olmak üzere Suriye'deki gelişmelerle ilgili merak edilenlere açıklık getiren Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Fırat Kalkanı Harekatı'nın ayrıntıları ve bundan sonraki süreçte hedef ile ilgili psikolojik sınırların sorulması üzerine "Öncelikle ilk olarak biz bölgede en az 45 kilometre aşağıya inebiliriz, inmek zorundayız. Çünkü sınırlarımızı terör tehdidine kapatmak zorundayız. Münbiç bölümünü kapatmak için de bunu yapmak durumundayız. Bundan sonra bu bölge, de facto bir güvenli bölge olabilir. 5 bin kilometrekare civarında" dedi.

Haberin Devamı

RAKKA OPERASYONU

Rakka operasyonu ile ilgili de konuşan Çavuşoğlu, askeri yetkililerin DAEŞ'e karşı Rakka'da bir operasyon yapılması konusunu görüştüklerini ifade etti. Mevlüt Çavuşoğlu, bu operasyonun ne zaman gerçekleşeceğinin henüz belli olmadığını ve hazırlıkların yapılması gerektiğini kaydettiDAEŞ'in Rakka'da ve Musul'da yenilmesi gerektiğini belirten Çavuşoğlu, "Ordular ve teknisyenler bu operasyonun şeklini tartışmak zorundadır. Şu anda konuşuyorlar" dedi.