Siyaset Bakan Çavuşoğlu'ndan 15 Temmuz açıklaması

Bakan Çavuşoğlu'ndan 15 Temmuz açıklaması

13.07.2017 - 20:47 | Son Güncellenme:

Çavuşoğlu, FETÖ'nün okullar yoluyla Türkiye'deki birçok kişiyi uzun  yıllar boyunca aldattığını vurgulayarak, şunları dile getirdi:

Bakan Çavuşoğlundan 15 Temmuz açıklaması

"Şimdi onların gerçek yüzünü gördüğümüz gibi dostlarımızı da uyarmamız gerekiyor. Eğer şimdi harekete geçmezseniz onlar ABD'yi ve Türk-Amerikan ittifakını zehirleyecekler. Ancak elebaşı da dahil FETÖ üyeleri aranızda yaşıyor ve işlerini devam ettiriyor. Onların propaganda mekanizmasına aldanmayın. Gülen'in ılımlı bir Müslüman vaiz olduğunu ve radikalizme karşı Batı ile bir arada çalışmaya hazır olduğunu iddia ediyorlar. Darbe girişimi esnasında bu terörist organizasyonun sergilediği vahşilik, onların nasıl iki yüzlü olduğunu ortaya koydu."

Haberin Devamı

Çavuşoğlu, geçen yıl 15 Temmuz'da FETÖ'nün en ölümcül silahlarının silahsız sivillere, Meclise ve Cumhurbaşkanlığına karşı kullanıldığını hatırlatarak, 250 masum insanın öldürüldüğünü ve 2 binden fazla kişinin de yaralandığını kaydetti.

Obama yönetimi yavaş hareket etti eleştirisi

ABD'nin eski Ankara Büyükelçisi James Jeffrey de panelde yaptığı konuşmada, FETÖ elebaşı Gülen'in iade süreci ile ABD'nin YPG'ye sağladığı destek sorunlarının Türk-Amerikan ilişkilerini tıkayan iki asli mesele olduğunu vurguladı.

Darbe girişimini FETÖ'nün organize ettiği konusunda çok az şüphe olduğunu söyleyen Jeffrey, bunun genel anlamda fark edilememesi üzerinde düşünülmesi gerektiğini belirtti.

ABD'nin eski Dışişleri Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Matt Bryza de darbe girişimi gecesi İstanbul'da yaşadıklarını video konferans yoluyla anlattı.

Haberin Devamı

Dönemin ABD yönetiminin çok yavaş hareket ettiğini kaydeden Bryza, FETÖ elebaşı Gülen'in iadesi ile YPG'ye verilen destek konuları çözülmedikçe Türk-Amerikan ilişkilerinin kısa sürede iyileşmesinin zor olacağını ifade etti.

FETÖ'nün ABD'deki sözleşmeli (charter) okulları üzerine "Killing Ed" (Eğitimi Öldürmek) adlı bir belgesel çeken yapımcı Mark Hall da özellikle Teksas bölgesinde örgüt mensuplarının çalışmalarının devam ettiğini ve siyasilere yaptıkları yüklü bağışlarla ayakta kalmaya çalıştıklarını aktardı.

Programın sonunda Türkiye'den video konferans yoluyla panele bağlanan 15 Temmuz gazisi Metin Doğan da o gece Atatürk Havalimanında yaşadıklarını ve kendisini tankın önüne nasıl korkusuzca attığını anlattı.