Dünya Bakan Çavuşoğlu'ndan Beyaz Saray'a Brunson yanıtı!

Bakan Çavuşoğlu'ndan Beyaz Saray'a Brunson yanıtı!

15.08.2018 - 12:58 | Son Güncellenme:

10. Büyükelçiler Konferansı'nda konuşan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, "ABD veya herhangi bir ülke sadece kendi yaşadığı hayal kırıklığını düşünmemelidir. Türkiye'de darbe girişiminde bulunan bir hain var ve onu besliyorlar. Benden belge istemesine gerek yok, ABD bunu zaten biliyor" dedi. Beyaz Saray'dan dün yapılan açıklamada ABD başkanı Trump'ın, Rahip Brunson'ın serbest bırakılmamasından dolayı 'hayal kırıklığı' yaşadığı ifade edilmişti.

Bakan Çavuşoğlundan Beyaz Saraya Brunson yanıtı

10. Büyükelçiler Konferansı'nda konuşan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu. ABD ile diplomatik çözüm yolunun sürdürüleceğine vurgu yapan Çavuşoğlu, F-35'lerle ilgili bu süreçte bir teslimat olmayacak. Türkiye zaten ikisini teslim aldı. Pilotlarımız orada ve eğitim süreci devam edecek" dedi.

Haberin Devamı

"Var olan sorunları diplomasi yoluyla çözmek için gayret göstereceğiz ama baskılara da boyun eğmeyeceğiz. ABD veya herhangi bir ülke sadece kendi yaşadığı hayal kırıklığını düşünmemelidir. Türkiye'de darbe girişiminde bulunan bir hain var ve onu besliyorlar. Benden belge istemesine gerek yok, ABD bunu zaten biliyor. ABD'de baskı yaparak netice alabileceğini düşünen bir anlayış var."

F-35 TESLİMATI

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, F-35'lerle ilgili, "90 gün içinde yönetim bir rapor verecek, bu süreçte bir teslimat olmayacak. Türkiye zaten ikisini teslim aldı. Pilotlarımız orada ve eğitim süreci devam edecek" dedi.

DETAYLAR GELİYOR...