Elazığ Bakan Eroğlu, Elazığ'da 7 Tesisin Temel Atma Törenine Katıldı

Bakan Eroğlu, Elazığ'da 7 Tesisin Temel Atma Törenine Katıldı

16.08.2017 - 22:53 | Son Güncellenme:

.

Bakan Eroğlu, Elazığda 7 Tesisin Temel Atma Törenine Katıldı

Elazığ’a gelen Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, 7 tesisin temel atma törenini gerçekleştirdi.
Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, toplu temel atma töreni için Elazığ’a geldi. 227 milyon TL’ye mal olması beklenen 1 adet sulama, 4 adet taşkın koruma, 1 adet Orman Genel Müdürlüğü, 1 adet Doğa Koruma Milli Parklar tesisi olmak üzere 7 tesisin toplu temel töreni için Nurettin Ardıçoğlu Kültür Merkezine geçti. Elazığ’a Kuzova ve Uluova projelerinin temel atma töreni için geldiğini belirten Bakan Eroğlu, “Elazığ’a gelirken eli boş gelmedik ve 16 tane müjde ile geldik. Daha önce 49 tane müjde ile gelmiştik. Daha önce verdiğimiz 49 müjdenin 28’ini bitirdik, geriye kalan 21’i ise çok hızlı bitecek. Elazığ’a getirdiğimiz müjdelerden DSİ’nin 6 tane, Orman Bölge Müdürlüğünün 8 tane, Doğa Koruma Milli Parkların 1 tane, Meteoroloji Müdürlüğünündü 1 tane olmak üzere 16 tanedir” dedi.
Elazığ’a ileriki zamanlarda yapılacak yatırımlar hakkında bilgi veren Bakan Eroğlu, “Yatırımlarımızda 3 tane içme suyu tesisi, 16 tane baraj gölet, 11 büyük sulama tesisi, 48 tane dere ıslahı, 252 bin 32 dekar alanda mera ıslahlarının yapılacağı 1 milyon 87 bin dekar alanda orman çalışması yapılacak. Yatırımlarla 76 milyon fidan toprakla buluşturulacak ve 4 tane mesire yeri, 1 şehir ormanı, 5 tane bal ormanı yapılacak. 63 köyde de gelir getirici orman kuracağız” ifadelerini kullandı.
Konuşmanın ardından program toplu temel atma törenin yapılması ve orman köylülerine belgelerinin verilmesi ile sona erdi.
Törende Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu’na Vali Çetin Oktay Kaldırım, Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz, AK Parti Elazığ Milletvekilleri Ejder Açıkkapı, Ömer Serdar, Tahir Öztürk, Orman Genel Müdürü Bekir Karacabey, DSİ Genel Müdürü Murat Acu, Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürü Nurettin Taş da eşlik etti.
Programın ardından Bakan Eroğlu Elazığ Belediyesi ve AK Parti Elazığ İl Başkanlığını ziyaret etti.