Manisa BAKAN EROĞLU'NDAN VALİ SAVAŞ'A ZİYARET

BAKAN EROĞLU'NDAN VALİ SAVAŞ'A ZİYARET

13.03.2014 - 14:18 | Son Güncellenme:

.

BAKAN EROĞLUNDAN VALİ SAVAŞA ZİYARET

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Manisa Valisi Abdurrahman Savaş'ı makamında ziyaret etti.
Valilik Özel Defteri'nin imzalanmasının ardından makamda Vali Savaş'la bir araya gelen Bakan Eroğlu, Manisa Valiliği Brifing Salonu'na geçerek Manisa için hazırlanan 39 projeyi tanıttı.
Manisa’da 26 tesisin temel atma törenini yapacaklarının altını çizen Bakan Eroğlu, “Toplamda 163 milyon lira maliyeti var. Böylece 5 tane gölet, 4 dere ıslahı olmak üzere 5 tesis açılacak. Temel atılacak tesisi sayısı 21 adet. Bir adedi baraj 2 adedi büyük su sulama, 14 adedi gölet ve sulama tesisi, 21 tesisin temeli atılacak. Yıllardan beri hasretle beklenen Ahmetli Kelebek Barajı'nın temellerini atıyoruz. 19 bin 620 dekar tarım arazisinin toprakları sulanacak. Bunun da temellerini atıyoruz. Akhisar Gördes sulaması. Gördes Barajını inşa etmiştik. Yaklaşık 100 bin dekar gibi bir alanı sulayacak muazzam bir tesis. Sadece bunun maliyeti 83 milyon 500 bin lira. Gördes’de Güneşli Sulaması var. Gördes’de Güneşli Barajı’ndan alınacak suyla 11 bin 400 dekar arazi sulanacak. İhalesi yapıldı ve temeli atılacak. Bunun da maliyeti 12 milyon liradır. Bunların tamamı kapalı sistem. İster damlama ister yağmurlama yapsın. Dere ıslahları da var. 3 dere ıslahı yapacağız. Eli boş gelmek doğru değil. Heybemiz dolu geldik. 371 milyon liralık 39 müjdeyle geldik. Bunların hepsi yatırım programında var parası hazır. Bir kısmını ihale edip inşaata başlayacağız” dedi.
SON 10 YILDA 3 MİLYAR FİDAN
2014-2015'te yatırım hamlelerine devam edeceklerini belirten Eroğlu, “32'si DSİ Genel Müdürlüğümüze ait. Burada destan yazılıyor. Ben 2003 yılında DSİ Genel Müdürü oldum. İZ Ödenek diye bir şey vardı. İflas etmiş bir kurumdan bahsediyorum. Bir arkadaş gazeteye bir yazı yazmış. Gazetede İSKİ iflas etmişti bir buçuk milyar dolar borcu var. Bunlar habire temel atıyor. Bunlar bu parayı nereden buluyor diye bu parayı diye yazmış. Bu paralar gökten yağmıyor. Haliç'te Bizans'ın hazinesini bulmadık. Paramız bol o kadar çok paramız var ki yürü yürüyebildiğin kadarıyla. Bu para nereden geliyor. Eskiden devlet aldığı vergilerin yüzde 80'ini vergi olarak ödüyordu. Son 10 yılda orman teşkilatı o kadar çok çalışıyor ki 3 milyar adet fidanı toprakla buluşturdu. Yılda 470 milyon fidan ürettik. Tüm belediyelere proje getirenlere fidan verdik” şeklinde konuştu.
"BAL ORMANLARI KURULACAK”
Bakan Eroğlu, şöyle devam etti: “Arkadaşlara bal ormanları kurulması talimatı verdik. 2007 yılında yeni bakan olduğumda arıcılar yanıma geldi orman teşkilatının kendilerini ormana almadığını söyledi buna kızdım ve 16 sayfalık genelge hazırladım. Bal ormanları kurulacak. Organik ortamda bal ormanı kurulacak dedik. Türkiye bal üretiminde 6. sıradan 2. sıraya yükseldi. Dünya Bal Kongresi 2017'de Türkiye'de yapılacak. 200 dekar alanda bal ormanı kurulacak.”