Rize BAKAN HAYATİ YAZICI RİZE’DE

BAKAN HAYATİ YAZICI RİZE’DE

17.02.2014 - 16:47 | Son Güncellenme:

.

BAKAN HAYATİ YAZICI RİZE’DE

Rize’de bir dizi programlara katılan Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, telekonferans şeklinde yapılan tablet bilgisayar dağıtımı töreninde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile görüştü.
Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı ilk olarak Rize Defterdarlığı tarafından Rize Öğretmen Evi’nde düzenlenen vergi rekortmenleri ödül törenine katıldı. Yazıcı burada gelirler ve kurumlar vergisinde ilk üçe girmeyi başaran kurum ve kişilere ödüllerini verdi.
Yazıcı burada yaptığı konuşmasında , Rize’nin vergi ödenmesi noktasında Türkiye ortalamasının 10 puan üstüne çıktığını belirterek, “Devlet harcamaları, yatırıma ayırdığı kaynakları, ülkenin kalkınması ve hayat standardının yükseltilmesi bağlamında oluşturduğu projeleri mükelleflerin faaliyetleri sonucu verdiği vergilerle karşılar. Vergi varsa hizmet kalitesi yüksek demektir. Vergi ödeyenler çoğalırsa yatırıma ayrılan kaynaklar o kadar artar. Türkiye’de 2002 yılında GSMH’mız 236 milyar dolar iken bu rakam 2013 sonu itibariyle 800 milyar dolara çıkmıştır. Biz ekonomimizin büyüklüğünden, dış ticaretimizin katlayarak arttığından söz ederken elbette ki bunu gerçekleştiren aktörler ekonomik hayatın aktörleri, müteşebbislerimizdir. Her zaman müteşebbislerimizin yanında yer alıyoruz. Türkiye böyle büyüyor. Türkiye’nin refah seviyesinin artmasına yönelik rakamlar böyle gerçekleşiyor. 2002 yılında 3 bin 400 dolar düzeyinde fert başına milli geliri olan bir Türkiye 2013 sonu itibariyle 11 bin 200 dolar düzeyine geldiyse bunda müteşebbislerimizin alın teri var. Rize’de 648 milyon liralık bir vergi tahsilatı gerçekleşti. Türkiye’de vergilerin tahsili açısından değerlendirme yaptığımızda yüzde 75’lik bir vergi tahsilatı sağlandı. Türkiye genelinde tahsil ve tahakkuk edilen bütün vergi türlerini dikkate aldığımızda Rize’de bu rakamın yüzde 85’ler seviyesinde olduğunu görüyoruz. Bu oranı yüzde 33’ü gelir vergisi, yüzde 16’sı kurumlar vergisi ve yüzde 10’unu da günlük vergiler oluşturuyor” dedi.
BUNLAR DA BİZİM UŞAKLAR
Yazıcı daha sonra Fatih Projesi kapsamında Ankara merkezli gerçekleştirilen tablet bilgisayar dağıtım törenine telekonferans sistemi ile katılarak Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile görüştü. Rize Öğretmen Okulu’nda gerçekleşen törende, ellerinde tablet bilgisayarlar bulunan öğrencileri gören Başbakan Erdoğan, “Bunlar da bizim uşaklar. Uşak deyince yanlış anlaşılmasın. Biçim uşaklar ve paçılar” dedi. Bakar Yazıcı bunun üzerine yanında bulunan öğrencilerden ellerindeki tablet bilgisayarları havaya kaldırmalarını istedi. Ekrandan öğrencilerin bilgisayarları havaya kaldırdıklarını gören Erdoğan “Bizi duydular” diye konuştu.
Yazıcı, ardından Rize’nin Dalyan Mevkii’nde gerçekleştirilen sağlık kompleksinin temel atma törenine katıldı. Törende Yazıcı’nın konuştuğu sırada yanında bulunan program sunucusu ayağının kayması sonucu düşme tehlikesi yaşadı. Genç bayan yanındakiler tarafından tutularak düşmesi engellendi.