Siyaset Bakan Işık'tan şok sözler! Askeri öğrencilerin yüzde 95'i...

Bakan Işık'tan şok sözler! Askeri öğrencilerin yüzde 95'i...

02.08.2016 - 10:02 | Son Güncellenme:

Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, askeri okullardaki öğrencilerin yüzde 95'inin FETÖ ile bağlantılı olduğunu söyledi.

Bakan Işıktan şok sözler Askeri öğrencilerin yüzde 95i...

Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, CNN Türk canlı yayınında Hande Fırat'ın sorularını yanıtladı.

Haberin Devamı

FETÖ'nün 15 Temmuz'daki askeri darbe girişimine ilişkin açıklamalarda bulunan Bakan Işık, 9'u general 311 askerin firari olduğunu açıkladı.

İHRAÇLAR DAHA BİTMEDİ

Bakan Fikri Işık, konuyla ilgili şunları söyledi; "TSK'da ihraçlar daha bitmedi. 9'u general 311 firari asker var. Çalışma sürüyor. Kayıp helikopter ya da araç yok. Kayıp mermi ve silah olabilir"

Işık, askerliğin asli işlerinde Genelkurmay'a kesinlikle dokunulmayacağını, emir komuta zincirinin bozulmayacağını da sözlerine ekledi.

Bakan Işık: 9'u general 311 firari asker var

"ÖĞRENCİLERİN YÜZDE 95'İ.."

Bakan Fikri Işık, askeri okullarda okuyan öğrencilerin yüzde 95'inin FETÖ ile ilişkili olduğunu açıkladı. Işık, “Askeri liselerde okuyan öğrencilerin yüzde 95’i bu yapıyla ilişkili. Ankara ve İstanbul’daki kışlalar derhal şehir dışına çıkacak, işlemler hızla başlatılacak.

Haberin Devamı

30 AĞUSTOS TÖRENLERİ YAPILMAYACAK

Bu yıl 30 Ağustos törenleri yapılmayacak. Halk yeni travma geçirmişken geçit töreni yapmak doğru değil. Şu anda bedelli askerlik gündemimizde yok.” şeklinde konuştu.

YIL YIL ASKERİ OKULLARIN ANALİZ RAPORU

İşte yıl yıl grafiklerle soru hırsızlıklarının analiz raporu:

  • 2000-2013 arasında, sınavda başarılı olanlar mülakatta da başarılı oldu. ÖSYM'den soruları çalan FETÖ'cüler, istedikleri öğrencileri TSK'ya yerleştirdi.
  • 2014-2016 arasında ÖSYM'den FETÖ üyelerinin temizlenmesiyle sorular çalınamadı. FETÖ üyesi olmadığı halde sınavda başarılı olanlar TSK'da yapılan mülakatlarda elenerek 'başarısız' sayıldı.
  • 2000-2013 arasında sınavlar daha zor olmasına rağmen soruları tam yapan sayısı olağanüstü yüksek çıktı.
  • 2014-2016 döneminde ise sorular kolaylaşmasına rağmen tamamını yapan çıkmadı. Taban puanları 8 puan düşürüldü.
  • 2014-2015-2016 yıllarına ait Askeri Lise Sınavları Çan Eğrisi grafiği kopya olmadığını ortaya çıkartıyor. Sınav sorularının tamamını çözen çok az sayıda öğrenci bulunuyor. Grafikte beklenmeyen kırılma yok.
  • 2000-2013 arasındaki Çan Eğrisi dağılımı bu dönemde soruların ele geçirilerek toplu kopya çekildiğini net olarak ortaya çıkarıyor. Ful çıkartan öğrenci sayısı olağandan fazla olmasıyla birlikte bu grafiklerde Çan Eğrileri beklenmedik kırılmalar gösteriyor.

YÖK: KAPATILAN OKULLARDA 65 BİN ÖĞRENCİ EĞİTİM GÖRÜYOR

YÖK Yürütme Kurulu Üyesi Prof. Dr. Rahmi Er, Yükseköğretim Genel Kurulunun dün gerçekleştirdiği toplantıda, Kanun Hükmünde Kararname ile kapatılan üniversitelerin öğrencilerinin, hangi üniversitelere yerleştirileceğiyle ilgili esasların karara bağlandığını bildirdi.

Bu kapsamda, kapatılan 13 vakıf üniversitesinin öğrencilerinin yerleştirileceği üniversitelerin belirlendiğini ifade eden Er, öğrenci sayısı fazla olan Fatih Üniversitesinin öğrencilerinin yerleştirilmesiyle ilgili çalışmaların sürdüğünü, Kanuni Üniversitesinin ise eğitim öğretime başlamadığını belirtti.

Olağanüstü Hal Kapsamında Alınan Tedbirlere İlişkin Kanun Hükmünde Kararname ile kapatılan 15 vakıf üniversitesine ilişkin bilgi veren Er, kapatılan üniversitelerde 65 bin öğrencinin öğrenim gördüğünü ifade etti.