Siyaset Bakan Kaya: Bizim kimsenin bir karış toprağında gözümüz yok

Bakan Kaya: Bizim kimsenin bir karış toprağında gözümüz yok

24.01.2018 - 19:34 | Son Güncellenme:

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan  Kaya, "Bizim kimsenin bir karış toprağında gözümüz yok. Biz sınırlarımızdaki  terör oluşumunu engellemek için oradayız. Yerlerinden yurtlarından edilmiş tüm  insanların da bu teröristlerden kurtulması gerekiyor." dedi.

Bakan Kaya: Bizim kimsenin bir karış toprağında gözümüz yok

Bir otelde düzenlenen Devlet Övünç Madalyası ve Beratı Tevcih Töreni, saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı. Kur’an-ı Kerim okunan törende şehit ve gaziler için dua edildi.

Haberin Devamı

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya Kaya, burada yaptığı konuşmada, 15 Temmuz'da Türkiye'nin dünyaya örnek olacak bir demokrasi örneği sergilediğini anlattı.

Türkiye üzerinde hain emeller kuranlar olduğunu dile getiren Kaya, "Dışarıda bunların destekçileri var. Bunların 15 Temmuz’da yaşananlardan ders almaları gerekirken hala almadıklarını görüyoruz. Hain emellerine farklı farklı yollarla devam ediyorlar. O gece asker kılığındaki teröristlerle, bu ülkenin tankları, topları ve silahlarıyla, bu milletin evlatlarına saldırdılar. O gece sizler tankları durdurdunuz ve o hain darbe girişimine geçit vermediniz." diye konuştu.

"BEKLEMESİNLER..."

Afrin’de devam eden Zeytin Dalı Harekatı’na Türk askerlerinin düğüne gider gibi gittiğini, "Ailelerinize ne söylemek istersiniz?" diye sorulan askerin "Beklemesinler" yanıtı verdiğini anımsatan Kaya, şöyle devam etti:

Haberin Devamı

"O askerin annesine sorulduğunda ise 'dört evladımı ve hatta eşimi bile cepheye yollarım ve onları beklerim' dedi. Böyle kahraman Mehmetçikler ve anaları olduğu sürece bu vatanı bölmeye kimsenin gücü yetmez. Bizim kimsenin bir karış toprağında gözümüz yok. Biz sınırlarımızdaki terör oluşumunu engellemek için oradayız. Yerlerinden yurtlarından edilmiş tüm insanların da bu teröristlerden kurtulması gerekiyor."

"Rabbim Afrin'deki askerlerimizi muzaffer eylesin. Ayağına taş değdirmesin. Onları korusun" diye dua eden Bakan Kaya, şehitlerin emanetlerine hep birlikte sahip çıkmaya devam edeceklerini belirtti.

İstanbul Valisi Vasip Şahin de İbn-i Haldun’un "Coğrafya kaderdir" sözünü hatırlatarak, Türkiye’nin coğrafi konumu gereği bu kaderi yaşadığını söyledi. Bu coğrafyanın Türkiye’ye birçok imkanlar sağladığını, ancak bir takım zorluklar da yaşattığını aktaran Şahin, "Bu coğrafyada ayakta kalmak, tutunabilmek için diğer milletlerden farklı bir fedakarlık içinde bulunmak zorundayız. Bizim milletimiz bin yıldır bu coğrafyada bu bedeli ödeyerek ayakta kalıyor. İnşallah kıyamete kadar da ayakta kalacak." diye konuştu.

Haberin Devamı

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal ise 15 Temmuz ve Zeytin Dalı Harekatı'ndaki şehit ve gaziler başta olmak üzere tüm şehitlere rahmet, gazilere şükranlarını sunduğunu belirterek, "Afrin'deki Mehmetçiğimizin başarıları için duacıyız." dedi.

Törenin sonunda İstanbul’da yaşayan 8 şehit yakını ve 230 gaziye, Bakan Kaya, Vali Şahin ve İBB Başkanı Uysal tarafından Devlet Övünç Madalyası takdim edildi. Madalya ilk olarak 15 Temmuz şehitlerinden Prof. Dr. İlhan Varank'ın ailesine sunuldu.

Törenin ardından gazetecilerin sorusunu cevaplayan Bakan Kaya, şehit yakınları ve gazilerin kendilerine emanet olduğunu, onların emanetlerine sahip çıkmaya hazır olduklarını belirtti.

Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da şehit yakınlarına ve gazilere sahip çıkmaya devam edeceklerini ifade eden Kaya, şunları kaydetti:

"Onlarla birlikte olmaktan ve onlara hizmet etmekten onur duyuyorum. Bu onurlu görevi hakkıyla yapmaya çalışıyoruz. 3 bin 115 şehit yakını ve gazimize Devlet Övünç Madalyası verdik. Bunların 889’u şehit yakını olmak üzere bu madalyaları evlatlarına, ailelerine gururla bırakacaklarına inanıyorum. Tören sırasında çok duygulu anlar yaşadık. Sayın Cumhurbaşkanımızın tabiriyle, biz milletimizin hizmetkarıyız. Onlara hizmet etmek için geldik. Gazilerimiz, 'Biz bu madalyanın hakkını vermek için bizi Afrin’e gönderin' dediler. Gözünü kırpmadan vatanı, milleti için şehadete hazır gazilerimiz var. 15 Temmuz’da da vatandaşlarımız aynı cesareti gösterdi. Hainlerin üstüne gözlerini kırpmadan gittiler. Ben de böyle millete hizmet etmekten gurur duyuyorum."

Haberin Devamı