İstanbul Bakan Kaya, Mahmutpaşa Esnafıyla Buluştu

Bakan Kaya, Mahmutpaşa Esnafıyla Buluştu

19.06.2018 - 12:36 | Son Güncellenme:

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya: "Şunu unutmayın; kur üzerinden ülkemize operasyon çekenler, 15 Temmuz'un arkasında olan güçlerden farklı kişiler değil" "Bu ülkenin büyümesinin ve gelişmesinin önünde engel olmaya çalışanlar, bizi Avrupa'da Hollanda'da kendi toprağımıza sokmayanlardan farklı kişiler değil. Hepsi, Türkiye'nin büyümesi, daha da güçlenmesinin önünde set olmaya çalışıyorlar" "Biz bunu nasıl aşacağız? Biz bunu büyük Türkiye'nin güçlü lideri Recep Tayyip Erdoğan'ın arkasında durarak Allah'ın izniyle aşacağız"

Bakan Kaya, Mahmutpaşa Esnafıyla Buluştu

İSTANBUL (AA) - Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, "Şunu unutmayın; kur üzerinden ülkemize operasyon çekenler, 15 Temmuz'un arkasında olan güçlerden farklı kişiler değil. Bu ülkenin büyümesinin ve gelişmesinin önünde engel olmaya çalışanlar, bizi Avrupa'da Hollanda'da kendi toprağımıza sokmayanlardan farklı kişiler değil. Hepsi, Türkiye'nin büyümesi, daha da güçlenmesinin önünde set olmaya çalışıyorlar. Biz bunu nasıl aşacağız? Biz bunu büyük Türkiye'nin güçlü lideri Recep Tayyip Erdoğan'ın arkasında durarak Allah'ın izniyle aşacağız." dedi.

Haberin Devamı

Fatih İrfaniye Çarşı'nda geleneksel kahvaltı programına katılan Bakan Kaya, daha sonra Mahmutpaşa'da esnaf ziyareti gerçekleştirdi.

Bakan Kaya, sohbet ettiği esnafın sorunlarını ve taleplerini dinledi.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Kaya, 24 Haziran seçimlerinin önemine işaret ederek, "Bu seçimin, önümüzdeki yüzyılın seçimi olduğuna inanıyoruz. Hep birlikte 15 Temmuz'u sizlerle birlikte yaşamış bir milletiz. O gece sayın Cumhurbaşkanımız ve Başkomutanımızın çağrısıyla sizler bu milletin iradesine sahip çıktınız. Sokaklara, meydanlara döküldünüz. Birliğimize, istikbalimize sahip çıktınız. Öncelikle Rabbim bizlere öyle bir kara gün yaşatmasın diyorum. Allah, bu milletin vatan ve bayrak sevgisini artırsın." diye konuştu.

Haberin Devamı

Kaya, 15 Temmuz'da yaşananlardan bahsederek, vatandaşların iradelerine sahip çıkması sayesinde ülke üzerinde oynanan oyunun bozulduğunu ve millet olarak çok büyük bir destan yazıldığını söyledi.

Bakan Kaya, birlik ve beraberliği güçlendirerek, bu zor coğrafyada geleceğe emin adımlarla yürümek istediklerini vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Biz 16 yıllık iktidarımız boyunca esnaf kardeşlerimizin yanında olduk. Bugünden sonra da sizlerin yanında olmaya devam edeceğiz. Şunu unutmayın; kur üzerinden ülkemize operasyon çekenler, 15 Temmuz'un arkasında olan güçlerden farklı kişiler değil. Bu ülkenin büyümesinin ve gelişmesinin önünde engel olmaya çalışanlar, bizi Avrupa'da Hollanda'da kendi toprağımıza sokmayanlardan farklı kişiler değil. Hepsi, Türkiye'nin büyümesi, daha da güçlenmesinin önünde set olmaya çalışıyorlar. Biz bunu nasıl aşacağız? Biz bunu büyük Türkiye'nin güçlü lideri Recep Tayyip Erdoğan'ın arkasında durarak Allah'ın izniyle aşacağız. Türkiye çok daha büyüyecek ve esnaf daha da büyüyecek. Nasıl olacak? Öncelikle bu seçimi başarıyla tamamlayacağız."

Avrupa'da terör örgütünün siyasi uzantısı partinin mitinglerine ve gösterilerine izin verildiğini dile getiren Kaya, "CHP'nin miting ve gösterilerine izin veriliyor. Bu sene de bu kampanya döneminde de AK Parti'nin mitinglerine ve kampanya gösterilerine, hiçbir şekilde izin verilmedi. Bu yapılanlar ve bize çekilen bu engellemeler, seçimde AK Parti'yi başarısız kılmak ve düşürmek için. Bu oyunu üzerimzideki hain planları görmek zorundayız." dedi.

Haberin Devamı

- "Türkiye'yi bu günlere AK Parti iktidarları taşıdı"

Türkiye'yi bu günlere AK Parti iktidarlarının taşıdığını belirten Kaya, 15-16 yılda ülke ekonomisinin 3,5 kat büyüdüğünü aktardı.

Önümüzdeki dönemde de vatandaşlarla ülke ekonomisini 2 kat daha büyütmenin derdinde olduklarına dikkati çeken Bakan Kaya, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Allah'ın izniyle bu ülkeyi, çok daha güçlü bir noktaya taşımanın derdindeyiz. Bugün Afrin'de Zeytindalı harekatında başarılı olduysak, bunu milletimizin bize verdiği destekle, insansız hava araçlarımızla, zorlu bir mücadeleyle başardık. Önümüzdeki dönemde de Allah'ın izniyle terörle kararlı bir şekilde mücadele edip, terörün kökünü Allah'ın izniyle kazıyacağız. Bu konuda hükümetimiz çok kararlı bir duruş sergiliyor. Bugün Kandil'de operasyonlar sürüyor. Nasıl sürüyor? İHA'lar, SİHA'larımızla, çok başarılı bir şekilde operasyonlarımız sürüyor. Biz terörün tamamen bu ülkeden yok olması için de sonuna kadar mücadelemizi sürdüreceğiz. Türkiye'de istikrar ve daha da büyük ve güçlü bir ekonomi için değerli esnaf kardeşlerimizden destek istiyoruz."

Haberin Devamı

"Bu seçimin, Türkiye için bir beka mücadelesi verdiğimiz seçim olduğunun da farkında olunması gerektiğini düşünüyoruz." diyen Kaya, bu seçimde bir oyun bile çok kıymetli olduğuna işaret etti.

Kaya, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nden de bahsederek, "Biz yeni bir sistem getirdik. Yüzde 50+1 oyla Başkan seçilecek. Bunun için 'Ben yoksam o verir.' diye asla düşünmeyin. Sizler de hem Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'a, hem de güçlü Meclis için AK Parti'ye desteklerinizi esirgemeyin. Biz ekmeğimizi sizlerle birlikte büyütmenin derdindeyiz. Biz Türkiye'yi evlatlarımızın geleceği için çok daha güçlü yarınlara taşımanın derdindeyiz. Bugün 2053'ü, 2071'i planlayan ve vizyonunu ortaya koyan bir Cumhurbaşkanımız var. Bugün, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın arkasında dimdik durma günüdür. " diyerek konuşmasını tamamladı.