Samsun BAKAN KILIÇ, ATAKUM OLİMPİK YÜZME HAVUZU’NU AÇTI

BAKAN KILIÇ, ATAKUM OLİMPİK YÜZME HAVUZU’NU AÇTI

19.10.2015 - 14:00 | Son Güncellenme:

.

BAKAN KILIÇ, ATAKUM OLİMPİK YÜZME HAVUZU’NU AÇTI

Gençlik ve Spor Bakanlığı’nca Samsun’un Atakum ilçesinde inşa edilen olimpik yüzme havuzunun açılışını yapan Bakan Akif Çağatay Kılıç, yatırımların önemine değinerek, “Türkiye’nin kalkınma hamlesi, inşallah 1 Kasım seçimlerinden sonra çok daha farklı bir ivme ile yoluna devam edecek” dedi.
Samsun’un Atakum ilçesinde Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından yaptırılan olimpik yüzme havuzu, düzenlenen törenle hizmete girdi. Açılışını Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç’ın yaptığı havuz, yaklaşık 20 milyon TL’ye mal oldu.
Bu tür yatırımların önemine işaret eden Bakan Çağatay Kılıç, “Türkiye’nin kalkınma hamlesi, inşallah 1 Kasım seçimlerinden sonra çok daha farklı bir ivme ile yoluna devam edecek” diye konuştu.
Bakan Çağatay Kılıç açılış töreninde yaptığı konuşmada, AK Parti iktidarları döneminde temeli atılan tesislerin söz verildiği gibi tamamlandığını belirterek, “Burada 20 milyon Türk Lirası’na yakın bir yatırım var. Samsunumuzda dizaynıyla, yapısıyla, işçiliğiyle gerçekten çok muhteşem bir tesisin açılışı yapılıyor” ifadelerini kullandı.
Samsun’da yapılan spor yatırımlarını anlatan Bakan Çağatay Kılıç, “Özellikle 2017 İşitme Engelliler Olimpiyatlarına hazırlık süreci içerisinde devam eden yatırımlarımızın arasında çok muhteşem tesislerin Samsun’a kazandırılması sürecinde hızlı adımlar ile devam ediyoruz. Artık Samsun’un spor anlamındaki alt yapısında hiç bir eksiği kalmayacak” şeklinde konuştu.
Bakan Çağatay Kılıç, bir bir hizmete açtıkları yüzme havuzlarının öneminin önümüzdeki dönemde daha iyi anlaşılacağına işaret ederken, “Şu anda yapılan bir çalışmaya göre yüzde 80’in üzerinde yavrularımız yüzme bilmiyor. Bunu bu tip tesislerle ve beraber yapacağımız çalışmalarla çok daha farklı bir noktaya taşıyacağız, buna ihtiyacımız var” açıklamasını yaptı.
Bakan Çağatay Kılıç, yurt genelinde yapılan tesis yatırımlarının birçoğunun tamamlandığına ve hizmete girdiğine dikkat çekerken, sözlerini şöyle sürdürdü: “Yarın Sayın Başbakanımız Van’da spor salonumuzun açılışını yapacaklar. Biz Bafra’daki tesislerimizin açılışını yapacağız. Ege’de, Akdeniz’de, İç Anadolu’da birçok tesisimiz açılıyor. AK Parti iktidarlarında bu tesislerin yapılması rutin bir hale geldi. Sürekli yeni bir tesisin yapımıyla ilgili çalışmalarımız devam ediyor. Gençlik Merkezlerimiz, spor tesislerimiz ve yurtlarımız… Bunlar bizim bakanlığımıza bağlı yatırımlar. Bu yatırımlarla, ülkemiz gençlerinin bugünden geleceğine çok büyük katkı yaptığımıza inanıyoruz.”
Tesis yatırımı hamlesinin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın başlattığını anlatan Bakan Çağatay Kılıç şunları kaydetti: “Türkiye’de yatırım anlamındaki zihniyet değişiminde, AK Parti Kurucu Genel Başkanı ve 12. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan var. Sayın Cumhurbaşkanımızın 2002’de başlatmış olduğu ivmenin bu noktaya gelmesinden dolayı mutluluk duyuyorum. Genel Başkanımız ve Başbakanımız Ahmet Davutoğlu’nun da yaptığı çalışmalar neticesinde hızla devam eden Türkiye’nin kalkınma hamlesi inşallah 1 Kasım seçimlerinden sonra çok daha farklı bir ivme ile yoluna devam edecek.”
Bakan Çağatay Kılıç, yapılan tesislerin kullanımında mülki amirlere önemli sorumluluklar düştüğünün altını çizerek, “Çocuklarımızın, gençlerimizin, halkımızın bu tesisi kullanması konusunda koordineli çalışılması, birlikte hareket edilmesi gerekiyor. Bizler, bu tesisin en iyi şekilde kullanılması konusunda gayret içerisinde olacağız. Açtığımız bu tesisin milletimizin için gerekirse 24 saat hizmet vermesini istiyorum” şeklinde konuştu.
Olimpik havuzun yapımında emeği geçenlere teşekkür eden Bakan Çağatay Kılıç, “İstikrarın olduğu ve devamın olduğu ülkemizde daha inşallah birçok tesis hizmete açılacaktır” dedi.
VALİ ŞAHİN: “BU TARZ TESİSLER GENELDE İLLERİN DEĞERİNİ DE ARTTIRIR”
Böyle tesislerin şehrin değerini de arttırdığının altını çizen Samsun Valisi İbrahim Şahin, “2017 yılından İşitme Engelliler Olimpiyatları yapılacak. Bu tesisin de bu anlamda çok büyük değeri var. Çünkü olimpiyatlar içerisinde yüzme de var. Bu tarz tesisler genelde illerin değerini de arttırır. Aynı zamanda sürdürülebilir bir eğitim verilirse buradan çıkan çocuklar, olimpiyatlarda ve dünya şampiyonalarında madalyalar getirirler. Bu hem ülkemiz için çok önemli hem de Samsun’umuz için çok önemli” ifadelerini kullandı.
BAŞKAN YILMAZ: “BİR GURUR TABLOSUYLA KARŞI KARŞIYAYIZ”
Türkiye’de çok az şehirde olan bir tesisin Samsun’a kazandırılmasından dolayı çok mutlu olduğunu ifade eden Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, “Bugün Samsun’da bir gurur tablosuyla karşı karşıyayız. Türkiye’nin çok az şehrinde olan, içinde 1 olimpik, 2 tane yarı olimpik yüzme havuzu olan dev bir tesisin açılışını gerçekleştirdik. Bu tesisin buraya kazandırılmasında emeği geçen başta bakanımız olmak üzere, tesisin yapımında görev almış her kademedeki insanımıza şükranlarımı sunuyorum” şeklinde konuştu.
Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı da bu tesisin Atakum Belediyesi sınırları içerisinde yapılmasından dolayı emeği geçenlere teşekkür etti.
Bakan Kılıç ve protokol, açılışın ardından tesisin içerisine girerek, gençlerle beraber havuzların bulunduğu salonu gezdi. Gençlerin yanına oturan Bakan Kılıç, bir süre gençlerle sohbet ettikten sonra programını sonlandırdı.
Atakum Olimpik Yüzme Havuzu’nun açılış törenine ayrıca AK Parti Samsun Milletvekili Ahmet Demircan, Atakum Kaymakamı Ali Bakoğlu, İlkadım Kaymakamı Turan Atlamaz, AK Parti İl Başkanı Muharrem Göksel, ilçe belediye başkanları, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri, STK temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.
TESİSİN ÖZELLİKLERİ
Konuşmasının ardından Bakan Çağatay Kılıç’ın açılışını yaptığı Samsun Olimpik Yüzme Havuzu, Türkiye’nin en modern spor tesislerinden biri. 14 bin 137 metrekarelik alanda inşa edilen tesis, toplam bin seyirci kapasiteli. 10 parkurlu olimpik yüzme havuzu ile 6 parkurlu ısınma havuzunun yer aldığı tesiste, soyunma odaları, duşlar ve sporcu dinlenme alanları da bulunuyor. Ulusal ve uluslararası organizasyonlara ev sahipliği yapacak tesiste ayrıca, fitness salonu ve spa merkezi de yer alıyor.