Samsun BAKAN KILIÇ: “BÜYÜKŞEHİR İLE 17 İLÇENİN 16’SINI KAZANDIK”

BAKAN KILIÇ: “BÜYÜKŞEHİR İLE 17 İLÇENİN 16’SINI KAZANDIK”

31.03.2014 - 01:24 | Son Güncellenme:

.

BAKAN KILIÇ: “BÜYÜKŞEHİR İLE 17 İLÇENİN 16’SINI KAZANDIK”

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Samsun’da Büyükşehir Belediyesi ile birlikte 17 ilçenin 16’sını kazandıkları söyledi.
Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, oy kullanma işleminin sona ermesinin ardından seçim sonuçlarını takip etmek amacıyla AK Parti İl Başkanlığı’na geldi. Bakan Kılıç, seçim sonuçlarını takip edeceği AK Parti İl Başkanlığı binasında oluşturulan seçim çağrı merkezini ziyaret etti. AK Parti Gençlik Kolları üyelerinden oluşan ve 96 kişinin görev yaptığı seçim çağrı merkezini ziyaret eden Bakan Kılıç, seçimlerin sonlarına doğru parti toplantı salonunda açıklama yaptı.
“SAMSUN’DA 17 İLÇENİN 16’SINI KAZANDIK”
Samsun’da 17 ilçeden 16’sını kazandıklarını belirten Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, “Samsun’da şu anda elimize gelen bilgilere göre, 17 ilçemizin 16’sında AK Parti başarıya ulaşmıştır ve yerel seçimi kazanmıştır. Büyükşehir Belediyesi olarak baktığımızda yine AK Parti açık oy farkı ile Samsun Büyükşehir Belediyemizi kazanmıştır. Samsun Büyükşehir Belediye Başkanımız Yusuf Ziya Yılmaz da tekrardan başkan seçilmiştir. Şu anda elimizde seçim sonuçlarına göre 16 ilçemizi AK Parti bayrağı ile buluşturmuş durumdayız. Bundan dolayı mutluyuz, gururluyuz ve onurluyuz. Samsun halkımıza teşekkür ediyoruz. Burada Samsun AK Parti il teşkilatımızın İl Başkanı Fuat Köktaş başkanlığında belediye başkanı adaylarımız, ilçe başkanlarımızın ve tüm teşkilatımızın çok büyük emeği olmuştur. Bize göstermiş olduğu güvenden dolayı Samsun halkına müteşekkiriz. Samsun’da yerel hizmetler ölçeğinde bundan sonra da AK Parti hizmetleri hiç durmadan daha yoğun bir şekilde devam edecektir. Yasa değişikliğinden dolayı Samsun’un tümü Büyükşehir Belediyemizin sorumlulukları alanına girmiştir. İlçe belediyelerimizin çoğunun yine AK Parti’li olmalarından dolayı çok daha iyi hizmetlerin yapılacağından eminiz” dedi.
2009 yılındaki yerel seçimlerdeki oy oranlarının üzerine çıktıklarını ifade eden Bakan Kılıç, “Türkiye geneline baktığımızda gerçekten büyük bir seçim yarışı yaşanmıştır. Yerel seçim olarak başlayan seçim süreci daha sonra çok farklı bir havaya girmiştir. Bu seçimin sonucu AK Parti iktidarına ve Genel Başkanımız, Başbakanımız başkanlığındaki hükümetimize halkımızın verdiği açık bir güvenoyudur. Şu ana kadar elimize ulaşan sonuçlara göre baktığımız biz 2009 yılındaki yerel seçimlerindeki oy oranlarımızın üzerine çıkmış durumdayız. Kim ne derse desin, kim nasıl bir tutum içersinde AK Parti’ye karşı, Genel Başkanımız ve Başbakanımız başkanlığındaki hükümete karşı bir tutum içersine girerse girsin halkımız, AK Parti’ye, hükümetimize ve Başbakan’a güvendiğini bir kez daha açık ve seçik ortaya koymuştur” diye konuştu.
Seçimlerin sonuç alma sanatı olduğunu belirten AK Parti İl Başkanı Fuat Köktaş, “Biz vatandaşlarımıza yapacaklarımızı anlattık. Biz Recep Tayyip Erdoğan’ın çok başarılı bir Türkiye’yi idare ettiğini, Başbakanlık yaptığını anlattık. Bunun karşılığında da Samsunlu hemşerilerimiz bize 17 ilçenin 16 tanesini AK Parti’li belediye olarak yönetmemize müsaade ettiler. Bir de Büyükşehir Belediyemizi bize tekrar vererek 17 belediyeyi AK Parti’li yaptılar. Vatandaşlarımıza sonsuz teşekkür ediyoruz. Onların güvenlerini mazhar olmaya gayret göstereceğiz. Aynı zamanda da Samsun bizim için bir sevdadır. Bu sevda da artarak devam edecektir. Yarından itibarin İlkadım, Atakum, Tekkeköy, Yakakent, Alaçam, Kavak ve Ladik ilçemiz ayrı bir yürüyüşe ve ayrı bir uyanışa imza atacak. O ilçelerimize ihmal edilen 5 yıllarını en kısa zamanda onlara geri vermek ve halkımıza hizmet etme arzusundayız” şeklinde konuştu.