Samsun BAKAN KILIÇ, SAMSUN GRAND PRİX’İN SEREMONİSİNE KATILDI

BAKAN KILIÇ, SAMSUN GRAND PRİX’İN SEREMONİSİNE KATILDI

28.03.2015 - 17:30 | Son Güncellenme:

.

BAKAN KILIÇ, SAMSUN GRAND PRİX’İN SEREMONİSİNE KATILDI

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, judoda olimpiyat oyunları için puan veren ve 68 ülkeden 500 sporcunun katıldığı Grand Prix Samsun 2015’in açılış seremonisine katıldı.
Tekkeköy ilçesindeki Yaşar Doğu Spor Salonu’nda düzenlenen program, katılımcı ülkelerin sporcularının geçiş töreniyle başladı. İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından seremoninin açılış konuşmaları yapıldı.
Türkiye Judo Federasyonu Başkanı Fatih Uysal ve Uluslararası Judo Federasyonu (IJF) Başkan Vekili Nasser Al Tamimi’nin teşekkür konuşmasından sonra konuşan Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Samsun’da bir araya gelen sporculara ve katılımcılara “Türkiye’ye, Samsun’a hoş geldiniz” diyerek sözlerine başladı.
Değişik ülkelerden gelen 500 sporcuya başarılar dileyen Bakan Kılıç, “Olimpiyatlara da puan verecek olan bu müsabakalarda bizim sporcularımız güzel neticeler alacak. Ümit ediyorum ki bu sene yapılacak olan buradaki müsabakalardan sonra daha farklı organizasyonlarda da bir arada olacağız. Müsabakaların buraya alınması için başta federasyon başkanımız olmak üzere emeği geçenlere teşekkür ediyorum ama başta Samsun’a teşekkür ediyorum. Çünkü bu kadar yoğun katılımla bu salonu doldurduğunuzdan dolayı gerçekten hepimizi gururlandırdınız” dedi.
Konuşmaların ardından program halk oyunları gösteri ile devam etti. Ardından Bakan Kılıç ve beraberindekiler 73 kiloda final maçlarını izlediler.