İstanbul Bakan Kurtulmuş:”Bu Operasyon Türkiye Turizmini İnşallah Etkilemeyecek”

Bakan Kurtulmuş:”Bu Operasyon Türkiye Turizmini İnşallah Etkilemeyecek”

25.01.2018 - 14:30 | Son Güncellenme:

.

Bakan Kurtulmuş:”Bu Operasyon Türkiye Turizmini İnşallah Etkilemeyecek”

EMİTT Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı açılış töreni sonunda basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş, "Afrin operasyonu Türkiye turizmini inşallah etkilemeyecek. Şimdiye kadar aldığımız bilgiler yüzde 40, yüzde 50, yüzde 60 civarında artan ülkeler var. 2018 yılı içerisinde Türkiye çok ciddi bir turizm ivmesi kazanacaktır” dedi.
Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş, EMİTT Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı açılış törenine katıldı. Fuar açılışını gerçekleştiren Kurtulmuş, sonunda basın mensuplarının sorularını yanıtladı.
“Herkes safını belli etsin “
Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş, “Zeytin dalı operasyonu Türkiye’nin sadece orada konuşlanmış bir kaç militandan ibaret bir terör örgütüne karşı verilen mücadele değildir. O terör örgütü üzerinden, bölgedeki emparyalistlerin planlarını gerçekleştirmek isteyen bir takım emperyalist güçlerin planını bozmak üzere yapılan bir harekattır. Türkiye’de bütün milletimizi bir araya getiren, birleştiren, buluşturan milli bir harekattır. Herkes safını belli etsin. Emperyalistlerin oyun planlarının içinde mi olacaklar, yoksa milletin birliğinin beraberliğinin bekasının yanında mı olacaklar. Benin söylediğim son derece açıktır nettir. Bu çerçevede herkes yerini belli etsin HDP yerini belli etsin” diye konuştu.
HDP Urfa Milletvekili Osman Baydemir’in Zeytin dalı operasyonu ile ilgili eleştirilerine cevap veren Bakan Kurtulmuş,“Baydemir’in söylediği sözlere cevap vermek istemem ama herhalde bizim özelliğimizi bilirler. Biz Allah’tan başka kimseden korkmayız. Allah’’tan başka hiç kimsenin önünde eğilmeyiz. Allah’tan başka kimsenin önünde diz çökmeyiz. Bu dünyanın hangi büyük gücü olursa olsun, hangi emperyalist gücü olursa olsun. Dolayısıyla Türkiye olarak ne yaptığımızı biliyoruz. Bu bölgedeki emperyalistlerin oyunlarını çöze bilecek olan güce sahip olduğumuzu da biliyoruz. Hiç kimse merak etmesin bu coğrafya da yaşayan Türkleri, Kürtleri, Arapları diğer etnik unsurlardan kardeşlerimizi kimse bir birinden ayırmaya gücü yetmeyecektir. Ne etnik yapı üzerinden ne mezhep üzerinden bu bölge halklarının bölünmesine asla rıza göstermeyeceğiz. Tam tersine şunu söylüyoruz. Gelin ey Türkler, Kürtler, Araplar Acemler hep beraber birlik olalım emperyalistlerin bu oyununa karşı mücadele edelim. Bu bölgeyi barış yurdu haline getirelim. Mezhep ayrılıkları üzerinden bu ülkeyi bölmeye çalışanlara hadlerini bildirelim. Kendi birliğimize coğrafyamıza sahip çıkalım. HDP’de Türkiye’de faaliyet gösteren bir siyasi parti olarak yolunu çizmelidir. Safını belli etmelidir. Tercihlerini belli etmelidir. Söylediğimiz budur bunu bir kez daha söyleme fırsatı verdiği için milletvekiline teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

“Edinburgh’da yakalanmış olan Karya dönemine ait Altın Taç Türkiye’ye gelecek”
Türkiye’den yıllar önce yurt dışına kaçırılmış olan hazineler ile ilgili konuşan Bakan Kurtulmuş,“Ülkemizden yıllar içerisinde binlerce eser yurt dışına kaçırılmış. Maalesef bunların önemli bir kısmı da batı ülkelerinin önemli anlı şanlı müzelerinde sergileniyor. Biz Kültür ve Turizm Bakanlığı olarak bütün eserlerimizi takip ediyoruz. Bunların içerisinde yıllar içerisinde Türkiye’ye getirilenler de var. Şu anda gelmesini beklediğimiz listede 56 tarihi eserimiz var. Bu eserlerin Türkiye’ye getirilmesi tabi kolay değil. Bir eserin geri getirilmesi çok uzun yıllar sürüyor. İnşallah Şubat ayı içerisinde Edinburgh’da yakalanmış olan Karya dönemine ait Altın Taç Türkiye’ye gelecek. Karun hazineleri ile ilgili, Troya hazineleri ile ilgili çok sayıda kültürel varlığımızın maalesef yurt dışında çalışmış olduğunu ve oralarda bir kısmının sergilendiğini biliyoruz. Bunların her birisi ile ilgili tespitleri yaptırıp mahkemelerimizi açıyor ve geri getirmek için gayret sarf ediyoruz"şeklinde konuştu.

“Bu operasyon Türkiye turizmini inşallah etkilemeyecek”
“Bu operasyon Türkiye turizmini inşallah etkilemeyecek.” diyen Bakan Kurtulmuş,”Sırf Almaya’dan bu yıl artan rezarvasyon miktarı yüzde 70 civarındadır. Şimdiye kadar aldığımız bilgiler yüzde 40, yüzde 50, yüzde 60 civarında artan ülkeler var. 2018 yılı içerisinde Türkiye çok ciddi bir turizm ivmesi kazanacaktır. Bizde kendimizi anlatıyoruz. Türkiye’nin Zeytin dalı operasyonunun ne kadar önemli bir operasyon olduğunu,terörün ve terör örgütlerinin Türkiye’ye zarar vermesini önlemek için yapılan bir müdahale olduğunu bütün dünya biliyor. Bunu da anlatmaya gayret ediyoruz. Ben bu operasyonun Türkiye’de turizm sektörünü hiç bir şekilde olumsuz etkilemeyeceğini görüyorum inanıyorum” İfadelerini kullandı.