Şırnak BAKAN MÜEZZİNOĞLU CİZRE’DE

BAKAN MÜEZZİNOĞLU CİZRE’DE

05.02.2016 - 17:28 | Son Güncellenme:

.

BAKAN MÜEZZİNOĞLU CİZRE’DE

Güneydoğu’daki ziyaretlerini sürdüren Sağlık Bakanı Dr. Mehmet Müezzinoğlu, Şırnak’ın Cizre ilçesinde teröristlerin tahrip ettiği hastaneleri ziyaret etti. Sağlık çalışanlarıyla da bir araya gelen Müezzinoğlu, “Cizre Devlet Hastanesi’ndeki roket ve kurşun izleri, hainlerin bölge halkımıza bakışının çok açık bir göstergesi” dedi.
Sağlık Bakanı Dr. Mehmet Müezzinoğlu, dün Diyarbakır’daki ziyaretlerinin ardından bugün sokağa çıkma yasağının 14 Aralık’tan beri sürdüğü Cizre ilçesine geldi. Cizre Devlet Hastanesi’ni ziyaret ederek sağlık çalışanlarıyla buluşan Müezzinoğlu, teröristlerin hastaneye yönelik saldırıları sonucu oluşan hasarlı alanlarda incelemelerde bulundu. Tedavi gören hastaları da ziyaret eden Müezzinoğlu, yeni doğum yapan Mümine Coşkun’a geçmiş olsun dileklerini iletti. Bakan Müezzinoğlu, annenin talebi üzerine “Ahmet” ismini verdiği bebeğe altın taktı. Ahmet bebeği kucağına alıp seven Bakan Müezzinoğlu, “Ömrü bereketli, bahtı açık olur İnşallah” dedi.
SAĞLIK ÇALIŞANLARININ SORUNLARINI DİNLEDİ
Hastanenin konferans salonunda sağlık personelleriyle de bir araya gelen Müezzinoğlu, çalışmalarından dolayı bütün personele teşekkür etti. Bölgede yaşanan çatışmaların biran önce son bulması için hükümetin yoğun bir çaba sarf ettiğini belirten Müezzinoğlu, bütün olumsuzluklara rağmen sağlık hizmetlerinin aksamaması için sağlık çalışanların büyük bir fedakârlık örneği sergilediklerini anlattı. Hastaneye yapılan roketli saldırı sonucu bazı birimlerin hasar gördüğünü ifade eden Müezzinoğlu, “Cizre Devlet Hastanemizdeki roket ve kurşun izleri, hainlerin bölge halkımıza bakışının çok açık bir göstergesi” dedi.
Müezzinoğlu, sağlık çalışanlarının lojman başta olmak üzere nöbet değişimi sırasında yaşadıkları sorunların çözüme kavuşması için de gerekli talimatları verdiğini aktardı.
112 ACİL SAĞLIK PERSONELLERİNE ZİYARET
Müezzinoğlu, hastanedeki temaslarının ardından Cudi Mahallesi’ndeki bir binada bulunduğu iddia edilen yaralılar için çatışma noktasına en yakın güvenli bölgede hazır bekleyen 112 Acil Sağlık ekibine de ziyarette bulundu.

Yazarlar