Siyaset Bakan Soylu'dan Baykal'a çağır: Yüreğin yetiyorsa bakanlığa bir gel...

Bakan Soylu'dan Baykal'a çağır: Yüreğin yetiyorsa bakanlığa bir gel...

18.03.2017 - 14:21 | Son Güncellenme:

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, CHP Antalya Milletvekili Deniz Baykal'ın Trabzon'daki sözlerine ilişkin, "Ben İçişleri Bakanı olarak söylüyorum, yüreğin yetiyorsa İçişleri Bakanlığına bir gel, Kemal Kılıçdaroğlu'yla sana kaset kumpasını kim kurdu bir gösterelim" dedi. Terör operasyonlarıyla ilgili de konuşan Bakanı Soylu, "Şu anda 30'un üzerinde operasyon var. Son 2 günde yaklaşık 700 PKK ve KCK'lının şehir bağlantıları tespit edildi ve hepsi gözaltına alındı" dedi

Bakan Soyludan Baykala çağır: Yüreğin yetiyorsa bakanlığa bir gel...

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, çeşitli programlara katılmak üzere geldiği Rize'de, il girişindeki polis kontrol noktasını ziyaret etti. Buradaki polislerle bir süre sohbet eden Soylu, uyuşturucu madde arama köpeği "Hektör" ile ilgilendi. Soylu'ya, ziyarette, Vali Erdoğan Bektaş, Rize Belediye Başkanı Reşat Kasap, İl Garnizon Komutanı Albay Semih Coşkun, Emniyet Müdürü Sadettin Aksoy ve diğer ilgililer de eşlik etti. Bakan Soylu, daha sonra AK Parti İl başkanlığınca kentteki bir restoranda düzenlenen toplantıda, sivil toplum kuruluşları, muhtarlar ve kanaat önderleri ile bir araya geldi. Soylu, burada yaptığı konuşmada, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Başbakan Binali Yıldırım'ın selamını iletti. 18 Mart Çanakkale Şehitlerini Anma ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 102. yılı olduğunu anımsatan Soylu, "Çanakkale hem bir savaştır, Çanakkale aynı zamanda hem de bir derstir, hem bir nasihattir. Bu toprakların üzerinde ne emeller olabildiğini, milletin hangi bedelleri ödediğini, yarın da nelerle karşılaşılabileceğini bize en çıplak haliyle gösteren bir örnektir Çanakkale." ifadesini kullandı.

Haberin Devamı

BU SİSTEM MAYINLA DOLU

Soylu, Türkiye'nin yıllarca iftiraya uğradığına işaret ederek, mevcut sistemin sıkıntılarını şöyle anlattı: "Kıymetli Cumhurbaşkanımız acaba niçin 'Bu sistemle Türkiye arzu ettiğimiz hedeflere ulaşamayabilir' dedi? Niçin geldiği ilk günden itibaren 'Biz bu sistemi değiştirmeliyiz' dedi? Çünkü bu sistem tuzaklarla doludur. Bu sistem mayınlarla doludur." Gezi olaylarını anımsatan Bakan Soylu, 8 ağaç yüzünden milletin birbirine kırdırmaya çalışıldığını, bunun sistemin, 1961'de yazdıkları, 1981'de yazdıkları anayasanın ürünü olduğunu kaydetti. Soylu, 1961'de yaptıklarının aynısını, tam 53 yıl sonra bu milletin sevgilisi ve 'ben sadece Allah'ın önünde eğilirim' diyen ve onlara bir mesaj vererek 'biz size eğilmeyiz' diyen bir anlayışı ortaya koyan Recep Tayyip Erdoğan'a 17 Aralık zamanı yapıldığını belirterek, "On yıllar geçiyor, yirmi yıllar geçiyor, 30 yıllar geçiyor, vazgeçmediler, vazgeçmeyecekler. Burada sivil toplum örgütleri ve muhtarlarımızın huzurunda söylüyorum, dernek başkanları ve oda başkanlarımızın huzurunda söylüyorum; siz ne kadar vazgeçmezseniz vazgeçmeyin, bu millet kendi iradesini bu ülkeye hakim kılmaktan vazgeçmeyecektir ve sizi yere serecektir." ifadesini kullandı.

Haberin Devamı

DENİZ BAYKAL İÇİN SERT SÖZLER

CHP Antalya Milletvekili Deniz Baykal'ın Trabzon'daki konuşmasını eleştiren Soylu, şunları söyledi: "Deniz Baykal'ı gördünüz, ya sen, ey Deniz Baykal, sana söylüyorum, ben İçişleri Bakanı'yım, sen referandumla uğraşacağına sana tuzak kuranlara ait bir iki cümle söyle de milletin gönlü rahatlasın. Kendini savunamayan bir adamdan memlekete ne hayır gelir, hadi söyle. Ben İçişleri Bakanı olarak söylüyorum, yüreğin yetiyorsa, İçişleri Bakanlığına bir gel, Kemal Kılıçdaroğlu'yla sana kaset kumpasını kim kurdu bir gösterelim. Onların elinin altında oyuncak olmayın ve bu milleti oynatmayın, iftira atmayın. Senin aklın bu saate kadar bu işlere ermemişse Peygamber Efendimizi alet edecek, bu işlerle ilgili konuşacak hale de düşmemeni isteriz. Ayıptır, kutsallarımıza, kutsallarımız üzerinden değerlendirmelere girmemeliyiz, bu yanlıştır. Bir taraftan tezgah kurmuşlar karşılıklı bir çatışmaya girmeyelim, dünün ırkçı çocukları bugünün masum çocuklarını oynamaya çalışmışlar. Dünün iftiracıları, darbecileri, bugün amanı olmaya çalışmışlar ama kendi topraklarına geldikleri zaman kinlerini, içindeki millete karşı husumetlerini tek tek ortaya çıkarıyorlar. İslama karşı, bu millete ve bu milliyete karşı olan garezlerini ortaya çıkarıyorlar.?"

Haberin Devamı

YAKLAŞIK 700 PKK VE KCK'LININ ŞEHİR BAĞLANTILARI GÖZALTINA ALINDI

Terörle mücadelenin kararlılıkla sürdürüldüğünü belirten Bakan Soylu şöyle devam etti:"Terörle mücadelemiz top yekûn devem etmektedir. Bunu sağlayan ve gerçekleştiren irade dim dik ayaktadır. Evlatlarımız orada. Lice'de 7 binin üzerinde evladımız terörle mücadeleyi kırsal alanda sürdürüyor. Şu anda 30'un üzerinde operasyon var. Arkadaşlarımız birazdan açıklayacak. Yaklaşık 700 PKK ve KCK'lı teröristin şehir bağlantıları tespit edildi ve hepsi gözaltına alındı. Devlet, milletin ortaya koyduğu iradeyle çalışmaya aynı kararlılıkla devam etmektedir. Terörle mücadelemiz sürecek. Ama terörizmle de mücadelemiz devam edecek. Sadece teröristle mücadele etmiyoruz. Sosyal planda, ekonomik ve kültürel planda bütün adımlarımızı atıyoruz."