İstanbul BAKAN SOYLU ‘TRABZON GÜNLERİ’NDE HEMŞERİLERİNİ YALNIZ BIRAKMADI

BAKAN SOYLU ‘TRABZON GÜNLERİ’NDE HEMŞERİLERİNİ YALNIZ BIRAKMADI

04.12.2015 - 19:33 | Son Güncellenme:

.

BAKAN SOYLU ‘TRABZON GÜNLERİ’NDE HEMŞERİLERİNİ YALNIZ BIRAKMADI

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu, Trabzon Dernekleri Federasyonu (TDF) tarafından organize edilen "Trabzon Tanıtım Günleri" açılış törenine katıldı.
Trabzon Dernekleri Federasyonu tarafından organize edilen "Trabzon Tanıtım Günleri" resmi açılışı Feshane’de düzenlenen törenle gerçekleşti. Trabzon Büyükşehir Belediyesi etkinlikte verdiği destek ile Trabzonlu hemşerilerini yalnız bırakmadı. Etkinliğe Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu, Trabzon Valisi Abdil Celil, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın, Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Cağırıcı, Sultangazi Belediye Başkanı Cahit Altunay, Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen katıldı.
Eyüp Camisi’nde kılınan ikindi namazını müteakip, mehteran ekibi ve protokol Eyüp meydandan Feshane’ye doğru yürüyüşe geçtiler. Yürüyüşte Trabzon’un fethinin 554. Yıldönümü münasebetiyle Fatih Sultan Mehmet Han’ı beyaz bir atın üstüne binmiş olarak kortejde canlandırıldı. Feshane’deki program Akçaabat Belediyesi Horon Ekibinin gösterisi ile başladı.
“FUARLAR KÜLTÜR İHTİYACI OLARAK ORTAYA ÇIKTI”
Bütün yöreler için Feshane’de tanıtım günlerinin düzenlendiğini ifade eden Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu, “Özellikle büyük şehirlerin ortaya koyduğu yaşam kültürünü yoğunluğu bertaraf edebilmek ve yeni nesiller ile kültürümüzü paylaşabilmek için büyük bir fırsat kapısı açmaktadır. Bu fuarlar bir kültür ihtiyacı olarak ortaya çıkmıştır. Şehrin sadece bir hemşeri gurubu ile değil bütün anlayışı ile paylaşması. Ötekine dokunabilmesi birlikte yaşayabilmenin en temel niteliğidir. Trabzon Kafkasya’nın, Ortadoğu’nun ve Avrupa’nın en önemli merkezleri olarak nitelendirilmektedir. Trabzon’un avantajları ve potansiyeli var. Bütün bunları yönetebilmek içinde ciddi bir heyecanı var” dedi.
“EN İYİ YAŞANILABİLİR KENT İLAN EDİLDİ”
Soylu, “Trabzon Forbes Dergisi’nin bu yıl ki araştırmalarında Türkiye’nin en iyi yaşanılabilir kenti ilan edildi. Tabi hedefimiz 2023 yılında dünyanın en iyi yaşanılabilir ilk 30 kenti arasına girmek. Bunun için ümidimiz ve çalışma planımız var. Her yıl olduğu gibi bu büyük etkinliği çok önemli gayretler ile huzurunuza getiren Trabzon Dernekler Federasyonu Başkanı Mustafa Demir ve çalışma arkadaşlarına teşekkür ediyoruz. Misafirperverliği ile ev sahibi Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın’a ve diğer katılan belediye başkanlarımıza teşekkür ediyoruz” şeklinde ifadeler kullandı.